Gültekin Uysal: Dinamik Bir Teşkilat Yaratacağız

TAKİP ET

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin İl Başkanlığı'nda partililerle buluştu. Teşkilatların çalışmalarına hız verileceğini belirten Uysal, 'Dinamik teşkilatlar yaratacağız' dedi

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığında Üst Kurul Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Başkanları ve çok sayıda Partilinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler 6 yeni ilçe teşkilatının kurulduğunu başkanlarının atandığını ve önümüzdeki günlerde kongrelerinin yapılacağını söyledi. 

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Genel Başkan Gültekin Uysal referandum sürecini değerlendirdi. 

''Bir referandum sürecini geride bıraktık. Bu sonuca meşrutiyete inanan ve meşrutiyet çizgisinde bulunan bir hareket, bir siyasi gelenek olarak, netice itibariyle hukuk çerçevesinde çözüm yollarını zorlamaya gayret ediyoruz. '' diyen Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye, çok derin bir yarılmayı yaşadığımız referandum sürecinden çıktı. Bu süreç içerisinde inandığımız değerler temelinde, cumhuriyet ve demokrasiye inanan, bu ülkenin tarihi yürüyüşüne devam edebilmesi için kurumların derinliği yeniden artıracak bir değişimi yeniden Türkiye’nin önüne koymamız gerekirken, tarihi geriye doğru akıtırcasına, ülkenin önüne bir anayasal teklifle gelindi.

İnşallah 2019 adı konulmuş ama ben Türkiye’nin önüne çok kısa vadede de erken genel seçimin gelebileceği kanaati içerisindeyim, bu manada iktidarın kendi kırılganlıkları, ülkenin kırılganlıklarıyla beraber değerlendirdiklerini, yine bir şark kurnazlığı içerisinde bu sürecin içerisinden ‘acaba istediklerimi elde edebilir miyim?’ gibi bir anlayış içerisine tekrar düşeceklerini görüyorum.

Bütün bunlara rağmen Demokrat Parti olarak, yarın seçim olacakmış gibi hazır olmalıyız. Bu manada Türkiye’yi bir bloklaşmaktan daha ziyade, ortak değerler etrafında birleşebilen siyasi örgütlenmelerin, siyasi partilerle birlikte sivil unsurlarıyla da beraber, önümüzdeki süreçte anayasa temelinde, temel fikirlerimizi ortaya koyacağımız beyannamelerle beraber, geniş kitlelere daha fazlasıyla aksettirme imkanları arama mecburiyetindeyiz.''

YAPILANDIRMA

İzmir özelinde de teşkilatların heyecan kazndırmak için gayret ettini ifade eden Uysal,'' Ülkenin bir çok il ve ilçelerinde kongre yapıldığını ve eksik olan teşkilatlarının yapılandırıldığını söyledi. Uysal, “Daha dinamik bir parti yapısı ortaya çıkaracağız Bir iveme yakaladık daha da güçlendireceğiz. 

İzmir'imizin geçmişten bugüne demokrat hüvviyetine yakışır bir biçimde her daim gücünü kudretini sandıklarda da kuvvetli bir şekilde ortaya koyarak geldi. Bu referandum sürecinde de burada iki kez bir arada olduk'' şeklinde konuştu.