Gümrükçü Çiğli'de ön seçim istiyor 

TAKİP ET

Çiğli Belediyesinin gerçekleştirdiği projeler ve belediyenin mali tablosu hakkında bilgi veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yerel seçimlere ilişkin ise 'Anketlerde yüzde 58-63 oranında memnuiyet oranı aldım. Bu oran partimiz de en büyük oran. Ben ön seçimle belediye başkanı olmak istiyorum' diye konuştu. 

Uğurcan BOZTAŞ/ GERÇEK HABERCİ- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek Çiğli Belediyesinin gerçekleştirdiği projelere ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2019- 2024 dönemi arasında planlanan projelere ilişkin hazırlanan raporu sunan Gümrükçü, hedeflen projelerin yüzde 90 oranında başarıya ulaştığını belirtti.  Belediyenin mali tablosu hakkında bilgi veren Gümrükçü Belediye başkanlığı süreci boyunca gerçekleştirdiği birçok projenin başarıya ulaştığını özelikle vurguladı. 


“ÇİĞLİ BELEDİYESİ METROPOL BİRİNCİSİDİR”
Belediyeniz gelir ve giderleri hakkında bilgi veren gümrükçü Yola çıkmadan önce hedefledikleri projeleri sıralayan Gümrükçü “Anneler işe çocuklar kreş noktasında eksik kaldık. Normalde eğitim yerel yönetimlerin görevi değil. Özellikle Türki’de yerel yönetimlerin eğitime katkı sunduğu bir gerçek var. Belediyemizin geçici kadın merkezi açtık. Belediyeni güçlü olması için ekonomisinin güçlü olması lazım. Bizim yaptıklarımız bir ekonomik devrimdir. Biz belediyeyi aldığımızda kadar bütçe vardır.  Bütçemizi 3 kat arttırdık. Gelirimiz de 5 kat artırdık. Nüfusa göre çiğli belediyesi metropol birincisidir. Maalesef artan enflasyon belediyenin personel giderlerini artırıyor. Gelirlerimiz 5 kart artarken personel giderlerimiz de 6 kat arttı ve bundan dolayı da dengeyi sağlamakta zorlanıyoruz. Kasada parayla devrettim. Borçsuz bir belediye devrettim. Bizden önceki belediye başkanlarının borçlarının tamamını ödedik ve bu borçlarının tamamı bitti. Ama şunu belirmek isterim ki o başkanlar da hizmet etmek için bu borcu yaptı. Belediyemizin borcu 540 milyon lira” ifadelerine yer verdi. 
“BELEDİYEMİZDE YAŞ ORANINI DÜŞÜRDÜK”
Dijitalleşme anlamında belediyenin sunduğu olanaklar ve belediye bünyesine kazandırdıkları yeni müdürlükler hakkında verileri paylaşan Gümrükçü “12- 13 tane müdürlük kurduk. Yeni kurduğumuz müdürlüklerde 416 kişi çalışıyor. çiğli inşaat anlamda gelişen bir yer ve biz aynı zamanda kaçak yapılaşma için de mücadele eden bir belediyeyiz. Dil terapisi veren belki de tek belediyeyiz. Bu hizmeti çocuklara ve yaşlılara veriyoruz.  Belediyemizde yaş oranını düşürdük. Kendi olanaklarımızla belediyemizin arşiv taramasını yaptık ve bunu yapan çok az sayıda belediye var. Ciddi bir kurumsallaşmaya girdik. 2019 yılında Afyonda belediyelerin bir kampı vardı. Bu kampta partimiz dedik belediyelerinizi ve şehirlerinizi insan hakları kentlerine dönüştürün. Biz bunu başardık. Katı atık projesini yaptık ve koku sorunu da çözüldü. Atık yönetimi konusuna çok ciddi oranda atık topluyoruz. Sağlı hizmetinde çok büyük gelişmeler kaydettik.  Deprem zamanında da iyi bir sınav verdik. Mülteci konusu çok öneli ve biz de bu ciddiyeti veriyoruz. Devletin sisteminde olmayan 6bin mülteci daha var çiğli de. Bu konuda da gerekli hizmetleri veriyoruz. Devlet hastanesinin oraya iki tane köprü yaptık” diye konuştu. 


“YEŞİL ALANI ARTIRDIK”
Bana diyorlar ki ‘sen parktan başka bir şey yapmıyor musun’. Biz anket yaptık ve ankete göre burada en büyük problem yeşil alanlar. 44 tane park yaptık ve kişi başına düşen yeşil alanı arttırdık. Asfalt konusunda da çok iddialıyız. 218 milyonluk yol yaptık. Merkez’de açılmamış yol sınır kalmadı. Artık Çiğli de doğal gaz yok diyemezsiniz. Birçok yere doğalgaz ulaştırdık. İmar uygulaması ile belediyemize 805 milyon lira gelir kazandırdık. Bütçemizi katılımcı olarak yapıyoruz. Bol bol rakam verdim sizlere. Ciddi anlamda kurumsallaşmayı gerçekleştirdik. İzmir’de belediye gelirinde birinci durumda. Malım var borcum var diyebilirim.  
“SOYER’İN YANINDAYIM DİYENLER ADAY ADAYI OLDU”
Çiğli Belediyesine aday adaylığı hakkında konuşan Gümrükçü; “Çiğli dinamik bir şehir ve bu durum siyasete de yansıyor. Çiğli de her dönem aday adayı olan isimler var. Dışardan gelen adaylar da var mesela. Bu sene aday adayı sayısında birinciliği kaptırdık ve aday ihraç etmeye başladık. Ama bütün arkadaşlarımızı da seviyoruz. Sayıların bu kadar fazla olması demokratik haktır ama eleştirilebilir. Bu konuyu daha fazla tartışmayı gerekli bulmuyorum. Aday sayısını değil de kriterleri konuşmak lazım. Bir kriter koymak lazım. Bunu konuya partimiz umuyorum ki el atar. Geçen dönem aday olduğum zaman İlk resmi konuşmamda ben siyasi hedefim 2 dönem başkanlık etmek dedim. Tunç Soyer noktasında onun yanındayım diyenler şu an karşısında aday oldu. Soyer ne olur cevabını partimiz verecek. Çiğli de anketler noktasında bizim yaptığımız anketler var ve anketlerde yüzde 58-63 oranında memnuiyet oranı aldım. Bu oran partimiz de en büyük oran. Ben ön seçimle belediye başkanı olmak istiyorum. Bu şekilde başkan aday olmak istorum. Belediyemiz sosyal demokrat belediyeler arasında ilk 10’da yer alıyor. bizi belediyecilikten kimse bizi eleyemez. Bu görevi bize partimiz verdi” dedi.

 

Gümrükçü Çiğli Belediyesi