Gümrükçü, "Sanal gerçeklik haritası oluşturacağız"

TAKİP ET

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 'Eylül ve ekim aylarında Çiğli üzerinde 24 tane dron uçtu. Sanal gerçeklik haritası oluşturacağız' dedi.

GERÇEK HABERCİ - Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Turuncu TV’de yayınlanan, Pelin Uzun’un sunduğu Gazeteci Adem Nakçı’nın yorumladığı GERÇEK HABERCİ ile Gündem’in konuğu oldu. Gümrükçü, Sanal gerçeklik haritası yapılacağını söyleyerek, “Eylül ve ekim aylarında Çiğli üzerinde 24 tane dron uçtu. Bir sanal gerçeklik oluşturacağız. Arsanın üzerinde ne var, kaçak binalar, belediyenin almadığı vergileri tahsis edeceğiz. Mesela muhtara ihtiyacı soracağız. Pazar yerinden örnek veriyorum; haritayı açıp bakacağız eğer boş yerimiz varsa yapacağız” ifadesini kullandı.



Herkesin fikirlerini açıklama özgürlüğü var
Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Levent Gültekin’in bir grup tarafından darp edilmesi hakkında konuşan Gümrükçü, “Demokrasinin gereği herkesin fikirlerini açıklama özgürlüğü var. Kimsenin düşüncesini açıkladığı için baskı görmemesi lazım. Türkiye demokratikleşti deniyor ama; bu yaşanan olaylar daha çok eksiğimiz olduğunu gösteriyor. Levent Gültekin’e geçmiş olsun. Ucuz atlatmış, umarım. Yapanlara cezası neyse verilir diye düşünüyorum” diye konuştu.
“Gerçekten bir adaletsizlik yaşandı”
Gümrükçü, Çiğli Spor’un adaletsizliğe uğradığını savunarak “Tam pandeminin başladığı, maçların da seyircisiz oynandığı gün biz bir maç yaptık. Bizim sahamızdaydı. Avantajlı olmamız gerekirken, seyirci gelmeyecek denilince bir anda motivasyonda kayıp yaşadık. Kalecinin 87.dakikada açılmasıyla amaç 1-0 bitti kaybettik. Biz 45 puanla bir üst lige çıkamadık. 35 puandaki arkadaşlar üçüncü lige çıktı. Gerçekten bir adaletsizlik yaşandı” sözlerine yer verdi.
Mahallelerde sandık kurarak vatandaşın isteklerini dinleyen Gümrükçü şu ifadeleri kullandı:
“Daha önce mahallelere sandıklar kuruldu. Vatandaş geldi kağıtlara isteklerini yazıp attı. Vatandaşlarla bire bir buluştuk. Pandeminin el verdiği şekilde yeniden başlıyoruz. Yeni bir şey ekledik. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı. Biz o vakıfla çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de kadınların kendi mahallesini tanıyabileceği bir ortam yaratmak. Pandemiden kaynaklı şimdilik internet üzerinden yapıyoruz. Kadınlar toplanıyor kendi mahalleleri hakkında ne yapılabilecekleri hakkında kafa yoruyoruz.”
“Kadına yönelik şiddet en büyük problem”
Gümrükçü, kadına yönelik şiddet, Türkiye’nin en büyük problemlerinden bir tanesi olduğunun altını çizerek, “Kadın ve erkeğin eşitliğini evde, okulda, işyerinde, belediyede sağlayamadığımız sürece hem demokrasimiz eksik olacak hem de insanlar arasındaki dayanışma eksik başlayıp öyle devam edecek” dedi.
“İstanbul Sözleşmesi’ndeki maddeleri toplu iş sözleşmesine ekledik”
İstanbul Sözleşmesi’nde yer alan bazı maddelerin toplu iş sözleşmelerine koyduklarını, ve bunun avantajları olduğunu söyleyen Gümrükçü,
“Bizim çiğli özelindeki çalışmamız yeni başladı. 2019’un eylülünde Kadın ve Aile Müdürlüğü kurduk. Müdürlüğü kurduktan sonra çalışmalar şekillenmeye başladı. İstihdam konusunda ve kadınların iş yaşamındaki hakları konusunda Çiğli Belediyesi’nin toplu iş sözleşmesinde ciddi avantajlar ve artılar oldu. İstanbul Sözleşmesi’nde ne varsa toplu iş sözleşmesine koyabileceklerimizi aldık” ifadelerini kullandı.