Gündemden kısa haber başlıkları

TAKİP ET

31 Mart 2016 Türkiye gündemi



TÜRKİYE GÜNDEMİ    31.03.2016











DOLAR-USD: 2.8310

AVRO-EURO: 3.2160

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.0950

ALTIN-GOLD: 112.4000

 


VİZESİZ AB'DE KRİTİK TARİH NETLEŞTİ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, en geç 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Schengen Bölgesi'nde vizesiz seyahat edilebileceğini söyledi. Koru, ''26 Avrupa ülkesinin kapıları vizesiz olarak Türkiye vatandaşlarına açılmış olacak" dedi.

İLAÇ KRİZİNDE UZLAŞMA SAĞLANAMADI

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile TEB arasında imzalanacak ilaç alım protokolü ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Çolak, yeni protokolün yapılabilmesi için her türlü çabanın sarf edildiğini, ancak bir "uzlaşmaya varılamadığını" vurguladı.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN İDDİANAMESİNDE DEĞİŞİKLİK

Can Dündar ve Erdem Gül'e yöneltilen suçlamada değişikliğe gidildi. Avukatları Akın Atalay, iki gazeteciye "örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım ettikleri suçlamasıyla birlikte cebir ve şiddet kullanarak hükûmeti devirmeye teşebbüs suçlaması" yöneltildiğini açıkladı. Atalay, yöneltilen suçlamaya itiraz etti.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAKAN BOZDAĞ: 'TWİTTER YETKİLİLERİNE SORUYORUM: TALİMATI KİM VERDİ?'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Twitter yetkililerine soruyorum; kim talimat verdi, 'we love Erdoğan' 'hashtag'ını kaldırdınız? Özgürlük ilkeleri içerisinde 'we love Erdoğan' mesajını kullanmak, yaymak Twitter ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı?” dedi.

AK PARTİ, "DOKUNULMAZLIK" İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, dokunulmazlık konusundaki revize edilmiş teklifi CHP ile görüşecek. AK Parti'nin yeni teklifinde, TBMM'deki dokunulmazlık dosyalarının yanı sıra savcılıklar, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlıktaki dosyaların da kapsama alınması öngörüldü. 

‘KÜRT SORUNU SELAMLA ÇÖZÜLMEZ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “teröre asıl darbeyi selamlaşma vurur” sözlerini eleştirdi. Böke, “Biz de Başbakan’a selam gönderelim. Bu sorun Başbakan’ın hafife aldığı gibi bir selamla çözülemeyecek kadar derin, önemli ve ciddi bir sorundur. “ dedi.

BAHÇELİ, DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜNÜN TEMELİNİ ATTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve 1625 metreyle Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacağı belirtilen Devlet Bahçeli Köprüsü'nün temelini attı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ABD’NİN BİZİ ANLADIĞINI VE YANIMIZDA OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak gelişmeleri bölgesel ve küresel barışa hizmet edecek şekilde yönlendirmeye çabalıyoruz. ABD’nin bizi anladığını ve yanımızda olduğunu düşünmek istiyoruz." dedi.

İSRAİL: TÜRKİYE’DEKİ YAHUDİLERE YÖNELİK TEHDİTTEN ENDİŞELİYİZ

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, IŞİD’in Türkiye’deki Yahudi çocuklarına saldırma ihtimalinden dolayı endişe içinde olduklarını söyledi.

NOVARTİS’İN TÜRKİYE’DE RÜŞVETLE 85 MİLYON DOLARLIK İŞ ALDIĞI İDDİA EDİLİYOR

İsviçreli ilaç şirketi Novartis, Türkiye’de rüşvet dağıtarak 85 milyon dolarlık iş almak ve rekabet avantajı sağlamakla suçlanıyor.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

'KIRMIZI ET' İHALESİ NİSANDA YAPILACAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, besilik canlı hayvan ithalatında yetkinin Et ve Süt Kurumu’na verileceğini belirterek, bundan sonra ülke içindeki taleplerin ESK tarafından karşılanacağını söyledi.

ÇİN TÜRKİYE'DE 15 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın geçen hafta nükleer başta olmak üzere enerji konusunda çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Çin’den Türkiye’ye toplamda 15 milyar doları bulan yatırım teklifi geldi. Teklifi yapan şirket ise Türkler’in kurduğu ve daha sonra çoğunluk hissesi Çinliler’e geçen EMBA Elektrik Üretim.

BAKAN YILDIRIM'DAN 'KANAL İSTANBUL' AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin "torba kanun" tasarısında yer alan düzenlemenin projenin yasal altyapısını oluşturan bir düzenleme olmadığını belirterek, "Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok." dedi.

TURİZM BAKANI: 1 MİLYON UKRAYNALI BEKLENİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’nin bu sene Ukrayna'dan bir milyon turist beklediğini söyledi.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE: 1 AY İÇİNDE TÜM TARIM İTHALATINI YASAKLAYABİLİRİZ

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Başkanı Sergey Dankvert, Moskova ile Ankara arasında patlak veren uçak krizinden sonra 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yasaklanan bazı Türk tarım ürünleri ithalatının önümüzdeki 1 ay içinde tüm tarım ürünlerini kapsayacak şekilde yasaklanabileceğini açıkladı

İSVİÇRELİ DEV YATIRIMA GELİYOR

Kanadalı Bombardier ve İspanyol tren üreticisi Talgo’dan sonra İsviçreli tren ve tramvay üreticisi Stadler de Türkiye’de yatırıma geliyor. 

FORD OTOSAN ‘MOTOR’ DEDİ

Ford Otosan, kendi mühendisleriyle geliştirip, 100 milyon doların üzerinde yatırımla hayata geçirdiği yeni “Ecotorq” motoru üretmeye başladı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY:89 - HERBALİFE GRAN CANARİA: 75

Euro Cup yarı final ilk maçında temsilcimiz Galatasaray evinde Herbalife Gran Canaria'yı 89-75 yenerek final yolunda önemli bir avantaj elde etti.

GÖKHAN GÖNÜL'DE YASAKLI MADDE

Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'ün Beşiktaş derbisindeki doping testinde yasaklı maddeye rastlandı. Fenerbahçe Kulübü bildirimin zamanında yapıldığını duyurdu.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

www.interpress.com