Güven sonunda kararını verdi...

TAKİP ET

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, 7 Ocak'ta yapılacak il kongresinde, il başkanlığına adaylıkla ilgili kararını sonunda verdi. İlçe başkanlarından yeterli destek gelmediğini belirten Güven, 'İlçe başkanlarımızın bize karşı olan beklentisi ve tavrını dikkatle izledim ve sonuçta ilçe başkanı arkadaşların görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir desteğinin ve katkının olmadığını gördüm. Kırgın değilim' dedi.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ – CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, haftalardır İl Başkanlığına aday olup-olmayacağına karar verememişti. Gazetecilere verdiği demeçlerde adaylık kararını sürekli ertelemesi kamuoyunda tepkilere neden oluyordu. Bunun üzerine Güven,  bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresi’nde il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. İlçe başkanlarından yeterli destek gelmediğini belirten Güven, “İlçe başkanlarımızın bize karşı olan beklentisi ve tavrını dikkatle izledim ve sonuçta ilçe başkanı arkadaşların görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir desteğinin ve katkının olmadığını gördüm. Kırgın değilim” dedi.

“PARTİLİLERİ İŞİN İÇİNDE TUTMAYA ÇALIŞTIM”

Partinin ayrışmaması yönünde bir anlayışı savunduğunu belirten Güven, “Sonuçta da il kongre süreci başladı. Bunda da biz bir anlayışla hep savunduk. Dedik ki parti fazla ayrışmasın, kendi içinde yarışlara yoğunlaşmasın, birlik beraberlikle toparlayalım. Bu  çatışmasız uzlaşmanın olduğu, birlik beraberliğin ağırlık kazandığı anlayışı öne çıkarmaya çalıştık. Biz sonuçta resmi yönetimiz. Bu yönetim olarak, il başkanı olarak ben görevimi tüm sorumluluk duygularımı en iyi şekilde yapmak gayreti içinde oldum herkesi kucaklamaya alıştım. Eşit mesafede olmaya çalıştım. Dışlayan bir anlayışta olmadım. Genel Başkanın hak hukuk adalet anlayışının temsilcisi oldum, gereğini yapmaya çalıştım. Adil olmaya özen gösterdim. Hep arkadaşlarımı partilileri işin içinde tutmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

“DEVAM ETTİRMEMİZİN DOĞRU OLMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜM”

Güven, “Güzel ve başarılı çalışma yaptığımıza inanıyorum. Son görevimizi de 7 Ocak’a kadar yapacağız. Bu süreçte benim temsil ettiğim anlayış ve yaptığım görev karşılığı olan ilçe başkanlarımızın bize karşı olan beklentisi ve tavrını dikkatle izledim ve sonuçta ilçe başkanı arkadaşların görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir desteğinin, katkısının olmadığını gördüm. Bazı arkadaşlarımız bu konuda olumlu destek verdi fakat bazıları da bu konuda sessiz kalmayı tercihe ettiler. Böyle olunca da yolu devam ettirmemizin doğru olmayacağını düşündüm. Bu nedenle de bu ilçe başkanlarımızın kararıdır. Görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir katkıyı öneriyi desteği göstermediler. Kırgın değilim ” şeklinde konuştu.

chp asuman ali güven kongre