Güzelbahçe'de 'Yılın Annesi' Ayşe Mayda Seçildi

TAKİP ET

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi, Güzelbahçe'ye spor tesisleri kazandıran, Cumhuriyet kadını kimliğiyle tanınan hayırsever Ayşe Mayda'yı yılın annesi seçti.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yılın annesine plaketin verilmesi dolayısıyla yaptığı konuşmada, Mayda'nın 2.5 milyon liraya inşa ettikleri spor tesislerine 600 bin lira bağış yaptığını ve onun ismini verdiklerine belirterek, “Ayşe Mayda, ayrıca İzmir'e de kütüphane, okul gibi çok sayıda eser kazandırdı. Verdiği burslarla yüzlerce gencin eğitimini devam ettirmesini sağladı. Çağdaş-laik bir Türk kadını olarak başarılı çalışmaları ile ülkemizde ilkleri yaşayan ve yaşatan kişidir. Böyle özel bir kişiliğe plaket vermenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Sivil topluma yön verdi

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney de yaptığı konuşmada, Mayda'nın, Cumhuriyet döneminin ilk ortodontisti kimliğinin yanı sıra ilk aktif çalışan, ilk pantolon giyen, ilk otomobil kullanan kadın gibi pek çok kimliğinin bulunduğunu dile getirerek, “Ayşe Mayda mesleğinde de çok başarılıymış. Herkese örnek olmuş.Topluma duyarlı hayırsever kişiliği ile sivil toplum kuruluşlarında pek çok başarılı çalışmalara imza atmış, bu kurumlara yön vermiştir. Ayşe Mayda bizim yolumuzun aydınlatıcısı, yol göstericisidir” diye konuştu.

Öney, ayrıca son günlerde Atatürk’e yönelik seviyesiz saldırılara dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Atatürk’e ve ailesine seviyesizce, şerefsizce saldırıp iftira atanlar hakkında gerekli işlemin en kısa sürede yapılmasını istiyoruz ve bunun takipçisi olacağımızı buradan haykırıyorum. Kadınlarımız, annelerimiz yobazların düşündüğü gibi evlerine kapatılıp kafes arkasından dünyayı seyreden kişiler asla olmayacaktır. Türk kadını Atatürk’ün işaret ettiği gibi çağdaş dünyanın eşit yurttaşı olmaya devam edecektir.”

Törende ayrıca Cumhuriyetin Bilge Çınarları olan beş öğretmene de günün anısına birer “Onur plaketi” sunuldu.