Güzelbahçe'den Malatya'ya 50 konteynerlik kent

TAKİP ET

Depremin ilk gününden itibaren Belediye Başkanı Mustafa İnce önderliğinde, süratle afet bölgesine yardım götürmeye başlayan Güzelbahçe Belediyesi Malatya Yeşilyurt'ta 50 konteynerlik kent kurmayı hedefliyor!

Batuhan KAYA/GERÇEKHABERCİ-Güzelbahçe Belediyesi Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 50 konteynerlik bir kent kurarak burada 50 aileye yuva olmayı hedefliyor, çalışmalar Başkan İnce önderliğinde sahada devam ederken halihazırda lojistik amaçlı kullanılacak 2 büyük çadır ve 10 konteynerin kurulduğu belirtildi.
Hedef 50 konteyner 50 aile!
50 konteyner ile 50 aileye yuva olmak istediklerini belirten Başkan İnce, önceliklerinin bu insanlara yuva olmak ve onlara bir yaşam alanı sunmak olduğunu ifade etti. İnce “Şu anda karşımızdaki en büyük problem lojistik. İlk etapta 10 konteyner kurduk. Bugün 1yeni konteynerler yola çıkardık, muhtemelen yarın akşam burada olacaklar. İki büyük çadır, iki konteyner kuruldu ve suyu-elektriği bağlandı, 50 KW’lık jeneratör, su depoları ve su kamyonları hazır. Buradaki hedefimiz 50 konteynere 50 aile yerleştirmek ve buradaki insanları bir yaşam alanı sunmak” dedi.
Bölgede çadırlar da kurulduğunu söyleyen İnce, çadırların lojistik amaçlı kullanılacağını ve konteyner kente hizmet edileceğini ifade edeceğini hizmetlerin neler olacağını şöyle ifade etti;
“Çadırları lojistik amaçlı kullanmayı planlıyoruz, çadırları yemeklerin yapıldığı, yemekhanelerin olduğu ve insanların ihtiyaçlarını temin ettiği yerler olarak planladık ve bunlar da halihazırda kurulu ve elektrik bağlantıları sağlanmış durumda. 10 konteyner kurulmuş halde şu anda. Ben de yarın öğleden sonra 3 gibi orada olmaya çalışacağım. Güzelbahçe Belediyesi olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımız ile Güzelbahçeli  hemşerilerimiz arasında köprü oluyoruz ve aynı hizmetleri burada sağlıyoruz.”
İnce, ayrıca konteyner desteği yapmak isteyen vatandaşlara kapılarının açık olduğunu da dile getirdi.

 

Güzelbahçe Malatya 50 konteynerlik kent