Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 30 öğrenci hazırladıkları 10 ayrı çalışmayı Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve belediye meclis üyelerine anlattı.
Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Sevil Sarıyıldız,
Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Teynep Tuna Ultav ve dersin öğretim üyesi Rana Ballar’ın hazır bulunduğu sunumda Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde “Sokak Mobilyası tasarımı“ dersi gören 30 öğrencinin, yaklaşık üç ay boyunca Mitatpaşa Caddesi üzerindeki binaların ve işyerlerinin dış cepheleri için yaptıkları çalışmaları tanıttı.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, halkın katılımına, fikirlerine tamamen açık olan projelerin uygulanabilir olanların hayata geçirileceğini söyledi. İnce, “Çalışmalarımızı bilimin ışığından yola çıkarak yapmak istiyoruz. Daha önce de İzmir Yüksek Teknoloji Enstisü ile farklı bir proje üzerinde çalışma yapmıştık” dedi.
GÜZELBAHÇE’YE ÜNİVERSİTE ELİ
Güzelbahçe Belediyesi’nin Mithatpaşa Caddesi üzerindeki binaların cepheleriyle işyerlerinin tabelalarını, sokak mobilyalarını tasarlamak amacıyla Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile yaptığı protokol uyarınca öğrencilerin hazırladığı projeler görücüye çıktı.
İLGİLİ HABERLER