Halil Arda 4 buçuk yılın muhasebesini yaptı: "Gaziemir'i hizmetle parlattık"

TAKİP ET

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 4 buçuk yıllık hizmet sürecini değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Arda, 4 buçuk yıllık belediye başkanlığı sürecini, 'Zorlu ekonomik koşullara karşın önemli çalışmalar yaptık ve önem vizyon gösterdik' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 4 buçuk yıllık hizmet dönemini değerlendirdiği ve hizmetlerini anlattığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Arda, hizmetlerini değerlendirdiği toplantıda kültür, sanat ve sporlar Gaziemir için yola çıktıklarını ve başarılı olduklarını söyledi. Arda “Hizmetle parlayan Gaziemir” sloganıyla yola çıktıkları bu yolda 4 buçuk yıllık belediye başkanlığı sürecini, “31 Mart 2019’de rekor bir oyla seçimleri kazanmıştık. Gaziemir Belediye Başkanı olarak fiziki, sosyal birçok çalışmalara imza atarak geleceğin Gaziemir’ini kurmak için ciddi bir adım attık. Kültür, sanat, sağlık ve sosyal hizmetler alanlarında örnek bir belediyecilik sergiledik. Zorlu ekonomik koşullara karşın önemli çalışmalar yaptık ve önem vizyon gösterdik. Gaziemir’i hizmetle parlattık” şeklinde değerlendirdi.


“Gaziemir Belediyesi kendi kendine yetebiliyor”
Mali tabloyu kontrol altında tutup tasarruflar yaparak kendi kendine yetebilen bir belediye inşa ettiklerini ifade eden Arda, “İlk işimiz mali tabloydu, para olmadan hiçbir iş yapılmıyor. Önüme gelen ilk fatura temizlikle ilgili inanılmaz bir hak ediş faturasıydı. Çöp taşeronu Gaziemir Belediyesi’ne bir yüktü, 19 temizlik aracı alıp hemen işimize başladık. 4 buçuk yılda sadece temizlik tasarrufundan 30 milyon TL tasarruf ettik. 4 buçuk yıllık süre içerisinde 40 yeni araç aldık, engelli araçları, ikram araçları, iş makinaları tam 40 tane araç aldık. Gaziemir’deki araçların 3’te 1’ini yeniledik ve hiçbirini krediyle almadık, kendine yetebilen bir belediye inşa ettik. Bu süre içerisinde Covid-19 gibi bir pandemiyle karşılaştık ama kontrollü bütçemiz sayesinde ayakta kaldık. Doğru planlamalarla zorlu süreçlerde bile yatırım yapabildik” dedi.


Sosyal hizmetler alanında fark yaratıldı
Sosyal hizmet alanında Gaziemir Belediyesi’nin ciddi bir fark yarattığını ifade eden Arda, “Çözüm üretebilen bir belediye olmak için yola çıkmıştık, belediyemizde hiç olmayan 8 sosyal hizmet uzmanımızı istihdam ettik. Belediye başkanı seçildikten sonra gördüm ki, insanların kapılarını çalan ve derdini dinleyen kimseler bunlar. Vatandaşlarımızın derdine derman olmak için var güçleriyle çalışıyor uzmanlarımız. Cumhuriyet semt evlerimizle kadın ve çocuklarımızın yanında olduk ve 26 bin vatandaşımıza açtığımız kurslarla hizmet verdik. Ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz yıllarda 3 yıldır bin 47 aileye her ay yardım yapıyoruz. Bu aileleri sosyal hizmet uzmanlarımız tespit ediyor, puan yüklenen kartlarıyla sosyal marketlerimizden alışverişlerini yapıyorlar” diye konuştu.


“Sadece benzin masrafı aylık 1 buçuk milyon TL”
Yol yapım çalışmaları ve akaryakıt masraflarına değinen Arda, “İlçemizin 16 mahallesinde yol yapım çalışmaları eksiksiz devam ediyor, bozulan yolları yeniliyoruz, asfalt seriyoruz, kilit parke döşüyoruz. İmar planları doğrultusunda açılan cadde ve yolların da asfaltlanması yapılıyor. Sadece 2 ayda akaryakıta gelen zam aylık 5 yüz 50 bin lira tutan benzin masrafımız 1 buçuk milyon TL’ye çıktı. Akaryakıt zammının bize faturası yıllık 10 milyon TL olacak. Buna rağmen yollarımızı yapmaya devam ediyoruz. Gaziemir’in Çernobil’ine herkesin dikkatini çekmek istedik, “Duran adam” eylemi yaptık ve burayı bütün Türkiye’ye duyurduk ama neticeye varamadık. Bir firmayla temizlik üzerine anlaşıldığı söyleniyor ama henüz bir sonuç yok.”

Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi’nde geri sayım
Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi’nin 2 yıl içerisinde inşa edileceğini ve İzmir’in sembollerinden olacağını söyleyen Arda, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışmamız var. Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi, Buca’da 30 dönümlük bir arazimiz vardı, şu anda Fırat Yaşayanlar Parkı yapılan yer. Orası Gaziemir Belediyesi’nindi. Büyükşehir Belediyesi’ne bir teklif götürdük, 30 dönümlük araziyi size verelim siz de Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi’ni yapın dedik. 2 yıl içerisinde mimarlarımız bu projeyi geliştirdiler ve Cumhuriyetimizin sonsuzluğundan esinlenerek sonsuzluk işareti gibi şekilde yapılacak. Alanda GDZ EDAŞ’a ait bir trafo kalktıktan sonra İzmir’in sembollerinden olacak bu Sanat Merkezi inşa edilecek. 350 metrekarelik sahne ve 600 kişilik koltuğu olacak” diye konuştu.


“İttifak olmasa da Gaziemir ‘CHP’ der”
Gaziemir’de oy beklentisi noktasında kendisine yönetilen soruyu yanıtlayan Arda, “En büyük anket benim görüşüm çünkü hep sokaktayım. O şeyi alıyorum. Anketlerin nasıl yapıldığı çok önemli. 16 ilçem var ve hepsinin nüfusu farklı. Denekleri seçerken kadın-erkek eşitliğine dikkat ederseniz, nüfusa dikkat ederseniz, mesleklere yaş gruplarına ve mahallelerde doğru seçerseniz doğru sonuç alırsınız. Değişimin heyecan yarattı. İYİ Parti ile görüşmelerin devam ettiğini biliyorum, belki tek seçime girme kararı değişebilir. Değişmese de Gaziemir’deki seçimi CHP yine alacak. Çünkü bunu sahada görüyorum, hizmetlerimizi yaparken siyasi parti ayırt etmiyoruz. Ben AKP’ye oy veren kadınlarla da görüşüyorum, ‘İstersen komünist partisinden aday ol, oyumuz sana’ diyorlar. Yani Gaziemir’de sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Halil Arda 4 buçuk yıl muhasebe Gaziemir