Hamza Dağ: "Bizi polemiklerin içinde göremeyeceksiniz"

TAKİP ET

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir adayı olduktan sonra İzmir'de yaptığı ilk basın açıklamasında polemiklerden uzak kalacaklarını ifade ederek hizmete odaklandıklarını söyledi. 

Uğurcan BOZTAŞ-GERÇEK HABERCİ-Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Konak Meydanda büyükşehir adaylığına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Ak Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da katıldı. 
Açıklamada konuşan Hamza Dağ, seçim sürecinde İzmir’in her sokağında olacaklarını ifade ederek; “Bugüne kadar, İzmir’e değer katan İzmir’de çalışmış büyükşehir başkanlarımızı ziyaret ettik. Bir nevi eski başkanlarımızın ellerini öptük ve hayır dualarını aldık. Tecrübelerini istifade etmek istedik. Onlara hem İzmir hakkında düşüncelerimizi paylaştık hem de onların tecrübelerini aldık. Çünkü bu kişiler bizim talip olduğumuz İzmir’i yönettiler. 70 günlük seçim sürecinde ve inşallah 1 Nisan’dan sonra büyükşehir başkanı olduğumuzda da eski başkanlarımızla istişareyi sürdüreceğimizi kendilerine ifade ettik. Gerçekten çık verimli görüşmeler oldu. Belediye başkanlıkları dönemimde yaşadıklarını maddelerce raporlar halinde sunan belediye başkanlarımız oldu. Bu anlamda benim açımdan istifade edici görüşmeler oldu.” dedi. 

“HEP BİRLİKTE ŞARKILARIMIZI SÖYLEYECEĞİZ”
İlerleyen günlerde projelerini açıklayacağını söyleyen Dağ; “4 sene boyunca İzmir’de milletvekili olarak hizmet etme imkanım oldu. Şimdi de inanıyorum ki 4 sene boyunca edinmiş olduğum tecrübeler ve İzmir’de bıraktığımız izlerle bu şehre belediye başkanı olarak çok önemli projeler kazandıracağız. Biz tamamen bunun derdindeyiz. Bundan sonrada inşallah by tecrübeyi İzmirimize yansıtmaya devam edeceğiz. Biz bundan mutlu oluyoruz. Birlik ve beraberliği nasıl gerçekleştirirsek İzmir’e şekilde katkı sağlayacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. İzmir’de polemiklerden yorulmuş bir süreç görüyorum. Bizi hiçbir zaman polemiklerin içinde göremeyeceksiniz. İzmir Dünya şehirleriyle yarışır bir marka haline getireceğiz. 30 ilçemizde sosyal belediyeciliği saplayacağız. İzmir’de sergilediğimiz belediyecilik 81 ile örmek olacak. İzmir kronik sorunlardan kurtulacak şehir haline gelecek. İzmir körfezine bakarak hep birlikte şarkılarımızı söyleyeceğiz” şeklinde konuştu. 
“İZMİR’İ İYİ BİLEN İSİM”
Kasapoğlu ise şu şekilde konuştu; “İzmir’i çok iyi bilen bir isim Hamza Dağ. İzmir için hayırlı olun diyoruz. İzmir hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın en önemli şehirlerinden bir tanesi. İzmir’in marka değerini arttırmak ve sorunlarını çözmek bizim için önemli bir misyon. Bu misyon üzerine yola çıktık. Bu misyonu gerçekleştirmek için İzmir halkı ile birlikte yola çıktık. İzmir’e hizmet etmeye talibiz. İnanıyoruz ki 31 Mart günü bu mücadelenin kaybedeni olmayacağız. Öyle bir kazanacağız ki İzmir kazanacak. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında bu markayı güçlendireceğiz. İnşallah Hamza başkanımızla birlikte en güzel şekilde bu süreç nihayete varacak.” 
Açıklama sonrası Kemeraltı çarşında esnaf gezisi yapıldı.