Hamza Dağ'dan enflasyon açıklaması: 'Hızla düşeceğini söylemek çok iddialı olur'

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, enflasyon ve asgari ücrete zam konusunda konuşarak "Enflasyonun çok hızlı bir şekilde düşeceğini ifade etmek çok iddialı olur" dedi. Asgari ücrete zammı içinse Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'i işaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı televizyon programında ekonomi gündemi hakkında konuştu.

Dağ; enflasyon, asgari ücret ve konut kiralarında fahiş artışlar için, "Atılacak adımları atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Aşırı yükseliş gösteren enflasyonun adım adım düşürüleceğini söyleyen Hamza Dağ, şunları açıkladı:

"Bizim en önemli gündemimiz ekonomidir. Bunu da birçok alt versiyonları var. Bir kısmında netice aldık. İstihdamla ilgili veriler iyi geliyor. En temel mücadelemiz enflasyon. Hem onu düşürmeye yönelik yapılacak hamleler önce stabil kalması sonrada düşüşe geçirmek.

İkincisi de vatandaşın alım gücü. Enflasyon konusunda çok hızlı bir şekilde düşeceğini ifade etmek çok iddialı olur. Adım adım düşmesini sağlarken o süreçte de vatandaşın yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN VEDAT BİLGİN'İ İŞARET ETTİ

Asgari ücrette ikinci bir zam olacak mı? sorusunu da yanıtlayan Dağ, “Çalışma bakanımızın açıklamalarını takip etmek daha doğru olur” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında asgari ücrete temmuz zammının gündemde olmadığını belirtmişti.

KONUT FİYATLARINDAKİ FAHİŞ ARTIŞ

Konut kiralarıyla ilgili yapılacak düzenleme hakkında da açıklamalrda bulunan Dağ, “Benim dikkat çekmeye çalıştığım nokta vatandaşın gündeminde olan her konu AK Parti’nin ve ilgili bakanlıkların gündemindedir. Bu konuda atılacak adımları atmaya hazırız” dedi.