Hamza Dağ İzmir için projelerini açıkladı 

TAKİP ET

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, büyük bir katılım sağlanan lansman töreninde İzmir için projelerini tanıttı. 

GERÇEK HABERCİ- AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, düzenlediği proje lansmanında İzmir için projelerini açıkladı. Proje lansmanına Ak Parti İzmir Milletvekili ve Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Başkanı Bilal Saygılı, belediye başkan ve adayları,  ilçe başkanları, Sivil Toplu Kurumları (STK) katıldı. Eşsiz bir İzmir vadinde bulunan Dağ’ın projelerinin başlıkları “ulaşılabilir, sosyal belediyecilik, çevre altyapısı, dönüşüm turizm, eğitim ve istidam, akılcı şehircilik, sağlık altyapısı, tarım, spor altyapısı” şeklinde. 
Dağ, kentsel dönüşüme ilişkin de projelerini açıklayarak depreme hazırlıklı bir İzmir olacağını belirtti. Kentsel dönüşüm yanı sıra turizmi alanında da önemli çalışmalar yapacağını dile getiren Dağ; “Urla karantina Adası, Meydan Alsancak, Tarihi Konak Atatürk Meydanı ve Kemeraltı Cazibe Merkezi projeleriyle İzmir’i güzelleştireceklerini ifade etti. Dağ eğitim, sağlık, istihdam, tarım, spor, kültür alanlarında da birçok projesinin lansmanını yaptı. 

‘İZMİR’EŞSİZ KİMLİĞİNİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ’
İzmir’de artık sorunların duyulmayacağını belirten Dağ; Öncellikle açık kapı stratejisini uygulayacağız, şeffaf olacağız, alt yapı ulaşım çevre düzenlemelerinde insanı odak alacağız. İzmirimize 360 derecede her anlamda kaliteli bir hizmet sunacağız. Sürdürülebilirliği sunacağız. Dayanıklı ürünler kullanarak sürdürebilir hizmetler yağacağız. Kapsayıcı bir anlayışla unutulan hiç kimse kalmayacak. Yerelde hizmet anlayışla her daim ulaşılabilir olacağız. İzmirli hemşerilerimize vatandaşın ayağına gidecek bir belediyecilikle tanışacak. Çalışmalarımız hakkında önde bilgi verilecek. İzmir’in eşsiz kimliğini geleceğe taşıyacağız. Çözüm odaklı olacağız. Siyasi görüşler ayrıt etmeden her kese çözüm olacağız. Güncel teknolojik hizmetleri şehrimize ulaştıracağız. Eşsizleştirmek istiyoruz İzmir’i. Havasıyla doğasıyla eşsiz İzmir diyoruz. Sahadan gelen önceliklerine göre projelerimizi sıraladık” dedi. 


RAYLI SİSTEMLERLE RAHAT SEYAHAT 
İzmir’deki trafik sorunlarına çözüm olmak için projeler hakkında bilgi veren Dağ, trafikte çilenin biteceğini söyledi. Dağ kent içinde trafiği rahatlamak için yapacakları çalışmaları anlatarak; “Kent sakinleri için ulaşım çok önemlidir şerhimizin geleceğinde önemli bir yere sahip olan körfezde köprü ve tüp geçit projesi hedefimizedir. Bu proje şehrimizi dünya kenti yapacak öneme sahiptir. Her iki yakada raylı sistemle entegre olacak bu proje. Önümüze çıkan engelleri aşarak bu projeyi uygulayacağız. Yeni çevre yolu projesi. Bu projeyle 9 tane bağlantı yol yaparak İzmir’in trafik akışı daha rahat olacak. Çevre yolu projesiyle yeni bir dönem başlıyor. Raylı sistem projelerimizle hemşerilerimizin daha rahat seyahat edecekler. Tramvay hatlarımızı çalışmalarımızla birleştireceğiz. Bütün çalışmaları da tamamlayacağız. İzban’a dört tane yeni durak daha uygulayacağız. 30 yeni tren seti alarak kalabalık ve sıkışık ulaşıma son vereceğiz. İzban’ı Ödemiş’e kadar ulaştıracağız. Orta vadeli planlarımızda İzban’ı belli yerlerde yerin altına koyuyoruz. Otobüs duraklarında yapacağımız iyileştirmelerle bekleme sürelerini iyileştireceğiz. Battı çıktı kavşaklarımla trafiği rahatlatacağız. Deniz ve kara ulaşımını entegre ederek, İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak çözümler sunacağız” ifadelerine yer verdi. 

TAZİYE EVLERİ KURULACAK
Sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yapan Dağ, İzmir’de vatandaşların acil ihtiyaçları başta olmak üzere tüm dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalara başlayacağını belirterek; “İzmirim Kart artık ulaşımdan sosyal yardımlara, alışverişten eğitim takibine; çocukların, gençlerin, kadınların, annelerin, emeklilerin, engellilerin günlük yaşamının vazgeçilmezi olacak. Göreve geldiğimiz ilk iki senede şehrimizin genelinde 100 adet kreş açacağız. Yeni evlenecek sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çiftlerimize çeyiz ve düğün hediyesi, şehrimizde yaşayıp üniversiteyi kazanmış her gencimize tek seferlik 10 bin lira eğitim destek bursu vereceğiz. “İZMARKET” kurarak sosyo-ekonomik dezavantajlı vatandaşlarımıza uygun fiyatlarla Sosyal İzmirim Kart ile alışveriş imkânı sunacağız. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden şehrimize göç eden hemşehrilerimizin ikamet ettiği yerlerde taziye evleri oluşturacağız” diyerek Çocuklar ve kadınlar için projelerinden bahseden Dağ, engelli, yaşlı, emekliler içinde projelerini tanıttı. 


İZMİR BAHÇELERİ PROJESİ 
İzmir’de altyapı çalışmalarının önemine vurgu yapan Dağ, “Çevre Altyapısıyla Eşsiz İzmir anlayışımızla; İzmir'imizin geleceğini şekillendirecek, çevre altyapımızı güçlendirecek, şehrimizi daha yaşanabilir, daha temiz ve daha yeşil bir kent yapacağız” dedi. 
Dağ şu şekilde devam etti; “İzmir'imizin sadece kötü kokudan arınması için değil, körfezimizin yeniden hayata dönmesi için olmazsa olmaz projemiz: Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi ‘nin modernizasyonu ve kapasitesinin arttırılması. İnşa edilecek biyogaz tesisi ile bu çamurdan gaz ayrıştırılacak ve İzmir’imiz yıllık ortalama 500 milyon lira gelir elde edecek.  ‘İzmir Bahçeleri’ sadece bir park ya da yeşil alan projesi değil, aynı zamanda şehrimizin sosyal dokusunu güçlendirecek, insanımıza nefes aldıracak bir buluşma noktası olacak. Hep birlikte, daha yeşil, daha güzel, daha dirençli ve daha güvenli bir İzmir inşa edeceğiz. Öncelikle Harmandalı’nı rehabilite ederek vahşi çöp depolamaya son vereceğiz. İzmir'imizi yenilenebilir enerjinin merkezi yapacağız. Güneş enerjisi tarlaları, rüzgar türbinleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla şehrimizin enerji ihtiyacını çevre dostu yöntemlerle karşılayacağız.”

Hamza Dağ İzmir proje