HANGİ İLÇEDE ADAYLIK İÇİN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

TAKİP ET

14 Aralık'ta CHP'de ilçe kongreleri başlıyor ve herkes kimlerin aday olduğunu merak ediyor. Kulislerde konuşulan isimlerin listesi oldukça uzun.



Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-CHP İzmir’de 8 Kasım’da başlayıp yaklaşık 1 ay süren delege seçimleri  1 Aralık’ta sona erdi. Kıyasıya geçen seçimlerin ardından partide gözler ilçe kongrelerine çevrildi. İşte ilçelerin adayları

KONAK’TA MUHALEFET SESSİZ

İlçede mevcut Başkan Çağrı Gruşçu henüz resmi açıklamasını yapmasa da kongre için masadaki en güçlü isim olarak konuşuluyor. Muhalefette ise önceki kongrelere göre bir sessizlik hakim. Sadece Yalı Grubu’nun aday çıkaracağı bu isminde Meclis eski Üyesi Ahmet Karadağ olduğu parti kulislerinde konuşuluyor. 

BAYRAKLI’DA ADAY ARAYIŞI SÜRÜYOR

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından adaylık krizinin yaşandığı Bayraklı’da Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın adayı olduğu konuşulan Pınar Susmuş’un kendi mahallesi de dahil olmak üzere istediği desteği bulamaması üzerine Sandal’ın Susmuş’tan vazgeçtiği ileri sürüldü. Bir diğer aday olacağı konuşulan Songül Gök’ün çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Öte yandan Belediye Başkanı Sandal’ın, uzlaşı aday noktasında çalışmalar yaptığı öğrenildi. Ancak uzlaşı aday çıkmaması durumunda ibrenin “örgüt isterse aday olurum” açıklamasında bulunan mevcut İlçe Başkanı Cemalettin Alper’den yana olduğu ileri sürüldü. Öte yandan kulislerde ağabey formülü noktasında il eski başkanı Ayhan Selçuk’un da ismi geçiyor.

NARLIDERE’DE KARGAŞA VAR

İlçe Sekreteri Serkan Çağlar, İle Yöneticisi Mesut Durgun, eski Meclis Üyesi Mehmet Gültekin ve eski Grup Başkanvekili Nurettin Gömek’in aday olmak için çalışmalarını sıklaştırdıkları öğrenildi.

Uzlaşı aday üzerinde fikir birliği için Belediye Başkanı Ali Engin ile Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç’ın dirsek temasında olduğu ileri sürüldü.

Öte yandan ilçede 4 dönem belediye başkanlığı yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un sürece hiç dahil olmadığı öğrenildi. 

BUCA’DA SÜRPRİZ İSİMLER

Delege seçimlerinin en yakından takip edildiği ilçelerden olan ve güç dengelerinin birbirine yakın olduğu Buca’da mevcut Başkan Kasım Akdağ’dan henüz bir açıklama gelmedi. Delege seçimleri öncesinde ve sonrasında Ankara’ya sık sık ziyaretlerde bulunan Akdağ’ın nasıl bir karar alacağı oldukça merak ediliyor. Öte yandan Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın İl Sekreteri Hacer Taş’ı, Büyükşehir cephesinin ise Ali Hıdır Uludağ’ı destekleyeceği kulislerde konuşuluyor. Uludağ, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak aday olduğunu açıkladı. Bu arada İsmail Yüzer, Mahir Akbaş ve Hıdır Kaya’nın aday olmak için nabız yokladığı öğrenildi.

KARŞIYAKA’DA ADAY BİLMECESİ

Karşıyaka’da tartışmaların gölgesinde geçen delege seçimlerinin ardından mevcut Başkan Uğur Yıldırım’ın şansı yok gibi! İlçede oluşan delege yapısına göre, Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay’ın, ilçe başkan adayının belirlenmesinde belirleyici olacakları ifade ediliyor. 

Öte yandan Belediye Başkanı Tugay’ın, önceki kongrede Uğur Yıldırım’a rakip olan Serdar Koç’u istediği kulislerde konuşuluyor. Kulislerin hareketli olduğu Karşıyaka’da ayrıca güçlü adaylardan birinin de Adnan Alabay olduğu konuşulurken, eski meclis üyesi Serdar Yavaşoğlu’nun adı da ilçe başkan adaylığı için geçiyor. 

Bu arada mavi liste temsilcilerinin bir kadın aday noktasında da arayış içinde oldukları öğrenilirken geçtiğimiz günlerde kulislere adı ilçe başkanlığı için geçen Karşıyaka eski Belediye Meclis Üyesi İsfahan Naki’nin İlçe başkan adaylığına sıcak baktığını parti kulislerinde konuşuluyor. Bazı partililerin Karşıyaka’da kadın aday olması noktasında görüş belirttiği, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı’nın isminin gündeme gelebileceği ifade edildi. 

Parti kulislerinde İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner’inde ismi geçerken daha önce aday olmayacağını açıklayan Uğur Yıldırım’ın Sinan Alabay ismi üzerinde durduğu da konuşuluyor.

BORNOVA’DA İŞLER KARIŞIK

İlçede delege seçimlerinin ardından üç parçalı yapı oluştuğu ifade ediliyor. Kongreye en az iki adaylı gidilmesi beklenirken, mevcut Başkan Asım Güven’in delege seçimlerinde istediği başarıyı elde edememesi nedeniyle nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Ancak edinilen bilgilere göre; Bornova’ya 20 ayda hizmet etme noktasında kendisini başarılı bulan Güven, adaylığa oldukça sıcak bakıyor. Fakat henüz kararını verebilmiş değil. Öte yandan adaylık için birçok isim konuşulurken, Selma Nalbantoğlu, Gürol Türkmentepe ve Ertürk Çapın kulislerde en çok dillendirilen isimler oldu. İl eski başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu’nun abisinin eşi olan ilçe eski yöneticilerinden Selma Nalbantoğlu’nun masadaki en güçlü isim olduğu, milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Mahir Polat’ın Gürol Türkmentepe ismini destekledikleri ifade edilirken, Nalbantoğlu’nun da delegeleri arayarak “adayım, desteğinizi bekliyorum” dediği öğrenildi. Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un da arkadaşı olan Ertürk Çapın’ın ise destek aradığı aktarıldı.

ÇİĞLİ’DE 2 ADAYLI YARIŞ

Çiğli’de de kongrenin iki adaylı geçmesi bekleniyor. Kongrede Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yine mevcut Başkan Mert Özcan’ı destekleyeceği, muhalefetin ise geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan il eski başkan yardımcılarından Şirin Akgül’ü desteklediği biliniyor. 

KARABAĞLAR’DA YILDIZ BİR ADIM ÖNDE 

Karabağlar’da delege seçimlerinden başarılı çıkan belediye destekli İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, yeni dönem için de en güçlü aday. Mevcut delege yapısına göre muhalifler çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz günlerde Gençlik Kolları’nda yetişen Mehmet Emre Morsünbül adaylık açıklamasında bulunmuştu. Öte yandan Karabağlar’da İlçe Eski Başkanı Orhan Polat ve İl eski Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay, isimleri de geçiyor. 

GAZİEMİR NET DEĞİL!

Gaziemir’de mevcut Başkan Kasım Özkan’ın devam etme niyetinde olduğu  ancak öncelikle örgütün kararını beklediği öğrenildi. Öte yandan ilçe eski yöneticisi Ali Rıza Türkmen, sosyal medya hesabından adaylığını duyurdu. .

BAÇOVA’DA ERYILMAZ’DAN BAŞKA İSİM YOK!

Bir diğer tek aday gitmesi beklenen Balçova’da mevcut Başkan Aygül Eryılmaz’dan başka elini taşın altına koyan isim yok. 

BAYINDIR’DA EN GÜÇLÜ İSİM AYDİLEK 

Bayındır’da ilçe kongresi öncesi eski ilçe başkanı Behzat Aydilek yeni dönem için en güçlü isim. Ancak kulislerde Ufuk Sesli tarafından desteklendiği söylenen Zühre Karaoğlan ve Murat Gülbay’da aday olduklarını açıkladılar. Ufuk Sesli, ise kimseyi desteklemediğini belirtti. 

DİKİLİ’DE TEK ADAY!

Dikili, tek listeyle seçime gidecek. Mevcut Başkan Hasan Altıparmak’ın kongreye tak aday olarak gitmesi bekleniyor. 

MENEMEN’DE AKSOY GÜNEY’İ İŞARET ETTİ

İlçe kongresi öncesi mevcut Başkan Serdar Değirmenci’nin aday olmayacağı öğrenilirken, Belediye Başkan Yardımcılığından istifa eden Ömer Güney’in ilçe başkan adayı olacağı konuşuluyor. Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da işaret ettiği Güney, büyük bir sürpriz olmadığı takdirde kongre salonuna tek aday olarak gireceği aktarıldı. Öte yandan muhalefette de bir hareket olmadığı özellikle vurgulandı. 

ALİAĞA’DA ESKİ BAŞKAN FAVORİ

Aliağa’da mevcut Başkan Gülsen Cirit aday olmayacağını açıklarken, ilçe kongresine iki adaylı gidilmesi bekleniyor. Delege seçimlerinden açık ara önde çıkan ilçe eski başkanlarından Özlem Şan Oğuzhan ile yine delege seçimlerinden istediği sonucu alan Saim Yurdakul’un kongrede yarışacağı ifade ediliyor. Olağanüstü bir durum yaşanmazsa kongre salonunda gülen tarafında Özlem Şan Oğuzhan olacağı kulislerde konuşuluyor. 

ÖDEMİŞ’TE HAMDİ HALİS ADAY

Ödemiş’te mevcut İlçe Başkanı Hamdi Halis’in kongreye tek aday olarak gitmesi bekleniyor. İlçede henüz başka bir adayın çıkmaması da Halis’in elini güçlendiriyor. İlçe Başkanı ve aynı zamanda Meclis Üyesi olan Hamdi Halis, rakibi olmadan seçime gidecek gibi duruyor. 

6 BAŞKAN DA RAHAT!

Kiraz’da tecrübeli başkan İsmet Korkmaz, Selçuk’ta Mehmet Karanfil, Torbalı’da Erol Günaydın, Güzelbahçe’de Çağlayan Bilgen, Menderes’te Gizem Candan, Urla’da Hakan Özbadur’un büyük bir sürpriz olmazsa kongrelere tek aday olarak gitmesi bekleniyor. Ancak edinilen bazı kulislere göre Kiraz’ın deneyimli siyasetçisi İsmet Korkmaz, aday olup olmamak konusunda çok da net değil. Hatta eğer ki isim arayışı istediği gibi sonuçlanırsa aday da olmayabilir.  

KINIK’TA DA YILMAZ TEK ADAY

Kınık’ta mevcut Başkan İsmail Yılmaz’ın yine en güçlü aday olduğu belirtildi. Mevcut delege yapısına göre ve Yılmaz’ın kongreye tek başına gitmesi bekleniyor.

TİRE’DE OKLAR ŞENOYAR’I GÖSTERİYOR

Tire’de mevcut Başkan İsmail Güleç, aday olmadığını açıkladı ve İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar’ı desteklediğini belirtti. Böylece, Tire’de tek ve en güçlü aday Şenoyar, olarak görülüyor. 

ÇEŞME’DE KAVASOĞULLARI’NA RAKİP VAR

Çeşme’de mevcut Başkan Sait Kavasoğulları adaylığını açıklarken, Selma Artar’ın Kavasoğulları’na rakip olacağı ifade edildi.

KEMALPAŞA’DA AYÇİL’E 2 RAKİP

Kemalpaşa’da delege seçimlerinden istediğini alan mevcut Başkan Mehemt Ayçil, yeni dönem için de en güçlü isim. Ayçil’in karşısına aday olarak ise Vedat Uğur ve Ahmet Cemil Balyeli, çıktı. Her ikisi isimde adaylıklarını açıkladı. 

BERGAMA’DA İKİ ADAYLI SEÇİM

Bergama’da uzun yıllardır ilçe başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ecevit Canbaz’ın delege seçimlerinden güçlü çıktığı ve bu gücün kongre yede yansıyacağı ifade edildi. Ancak önceki döndmde ilçe başkanlığına adaylığını koyan fakat sonradan Canbaz’ı destekleyen Akın Yasa’da adaylık açıklmasında bulundu. 

FOÇA’DA 2 ADAYLI YARIŞ

Foça’da mevcut Başkan Baran Gezmiş Yıldırım, aday olmayacağını haftalar önce açıklamıştı. Kongrede iki adaylı yarışın olması bekleniyor. İlçede Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün Ayla Yılmaz’ı desteklediği öğrenilirken, diğer adayın ise İlkay Söylemezoğlu olduğu iletildi. Çarşaf liste usulüyle yapılacak seçimde delege yapısına göre Belediye Başkanı Gürbüz destekli Ayla Yılmaz’ın bir adım önde olduğu aktarıldı.

KARABURUN’DA ERDOĞAN SÜRECİN DIŞINDA

Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın sürecin dışında olduğu belirtilirken, mevcut Başkan Erdal Şubaşı adaylık için resmi işlemlerini bitirdiği ve çalışmalarını yürüttüğü belirtildi. Öte yandan ilçe eski başkanlarından Bülent Çumçum’un da adaylık için nabız yokladığı kulislerde konuşuluyor.

BEYDAĞ’DA BAŞKAN BEKLENİYOR

İlçede mevcut Başkan Mehmet Soğukkuyu yeni dönem için adaylığa sıcak bakarken, Soğukkuyu’nun Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile görüşüp son kararını vereceği ifade edildi.