HDP İzmir il binasında katledilmişti: Deniz Poyraz davasında karar günü

TAKİP ET

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir ll binasına 17 Haziran 2021'de silahlı saldırı gerçekleştiren ve partili Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer hakkında açılan davada bugün karar çıkması bekleniyor.

Bir önceki duruşmada yaşanan gerilim bahane edilerek, dava Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi duruşma salonuna taşındı. Dava öncesinde Şakran Cezaevi Yerleşkesi çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmayı izlemek ve Deniz Poyraz’ın ailesinin adalet arayışına destek için otobüslerle gelen yurttaşlar, yerleşke yakınlarında durduruldu. Yurttaşların tek tek GBT kontrolü yapıldı.

Demokratik kitle örgütleri ve milletvekillerinin de katıldığı duruşmadan karar çıkması bekleniyor.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar adliye önündeki açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye tarihi siyasi cinayetlerle doludur, hepsinde de yöntem aynıdır. Bu cinayetlerin arkasını araştırmak bir yana üstü hep örtülmüştür. Daha önce işlenen cinayetlerde gerçekler ortaya çıkarılsaydı, bugün Deniz Poyraz arkadaşımız hayatta olabilirdi. Fakat mahkeme cinayeti tek bir kişinin münferit cinayeti gibi göstermeye çalışıyor. Yetmezmiş gibi dava buraya kaçırıldı, bu senaryo çok tanıdık, yıllardır kurulan tezgahlar hep aynı. Adalet sağlanmadığı sürece hiç kimse kendini güvende hissedemez.”

HDP İzmir Deniz Poyraz dava