HDP'li Doğan: Yeni Kerbelalar Yaşanmasın

TAKİP ET

Muharrem Ayı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündem dışı konuşma yapan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan; alevi toplumu ve mazlum halkların tarihleri boyunca yaşadıkları acıları Kerbela'yla özdeşleştirdiklerini belirtti. 

Muharrem Ayı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündem dışı konuşma yapan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan; alevi toplumu ve mazlum halkların tarihleri boyunca yaşadıkları acıları Kerbela'yla özdeşleştirdiklerini belirtti. 

Doğan, meclis kürsüsünden yaptığı konuşma da şu ifadelere yer verdi:

'Ezilenlerin tarihinde bir dönüm noktası olan Kerbela, Hak ile batılın, iyi ile kötünün, aydınlık ile karanlığın, mazlum ile zalimin savaşımıdır. Dini kendi siyasi emelleri uğrunda iktidar aracı olarak kullanan şer odaklarının kendi saltanatları için yaptıkları, insanlık tarihinde eşine az rastlanılacak bir vahşettir Kerbela. Muaviye ve ardıllarının izledikleri yolun mirasçıları bugünde farklı coğrafyalarda ayni zihniyeti bir iktidar aracı olarak kullanıp kendilerinden olmayanlara her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu, adaletsizliği ve baskıyı reva görmektedirler"

"Kerbela'da Hüseyin olmak, Hak ve hakikat yolcusu olmaktır" diyen HDP'li Doğan, "Haksızlığa boyun eğmemek, zalime ve her türden ihanete, bölüp parçalanmaya, yok etmeye ve biatçi düşünceye karşı Hüseyin duruşunu hayatın her alanında sergilemekle eş anlamlıdır. Yakın süreçte yaşadığımız katliamlar yeni Kerbelalardır. Sivas, Maraş, Roboski, Ankara katliamları, halklarımız ve inançlarımızı birbirine düşürmek ve uzaklaştırmak katliamlarıdır. Bu katliamlar insanlık alemine karşı yapılmış katliamlardır' ifadelerini kullandı.