HDP'li Güleryüz, "Türkiye'nin bütün kesimlerinden oy talep edeceğiz ve alacağız"

TAKİP ET

HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz, 'Türkiye'nin bütün kesimlerinden oy talep edeceğiz ve alacağız' diye konuştu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz, HDP’nin İzmir’deki son durumu ve beklentileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güleryüz, HDP’nin seçime girdiği günden bugüne kadar İzmir’de bir tabanı olduğunu ve ciddi bir oy aldığını dile getirdi. HDP’nin hedef kitlesinin sadece Kürtler, Aleviler ya da sosyalistler değil. Türkiye’nin bütün kesimleri olduğunu vurgulayan Güleryüz, “Bütün kesimlerden oy talep edeceğiz ve alabileceğimizi biliyoruz” dedi.
“İzmir’de CHP’li kimlik var; ama bu aynı zamanda sol ve muhalif kimliktir”
Güleryüz, Haziran 2015 sürecinden sonra HDP’nin oylarının katlanarak arttığına dikkat çekerek, “Bu dönemde çok daha büyüyeceğimizi düşünüyoruz. Evet, İzmir’de bir CHP’li kimlik var; ama bu aynı zamanda sol, muhalif kimliktir” ifadelerini kullandı.
İzmir özelinde bir anket yapmadıklarını; ama Türkiye genelinde zaman zaman anketler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Güleryüz, “Bizim dışımızda yapılan anketlerde yüzde 12 civarında oyumuz olduğunu gösteriyor. Hem bizim hem de anket şirketlerinin yaptığı tespitlere göre HDP’nin oy oranının dışında antidemokratik uygulamalardan kaynaklık ifade edilemeyen, tabir-i caizse gizli bir oyu var. Sahadaki gözlemlerimiz de bur çerçevede. Geçmiş yılların yarattığı deneyimlerle antidemokratik uygulamaların hiçbiri halkta karşılığı yok ve daha fazla sahiplenme duygusu oluşuyor. Bugünkü atmosferde bunun çok daha fazla olacağını herkes görüyor, bizim de bu yönde tahminlerimiz var” açıklamasını yaptı.
“CHP sorunlara karşı yeterli muhalefet yapabilmiş değil”
‘CHP’nin iktidara karşı çeşitli itirazları olduğunu biliyoruz, bu bizde bir miktar memnuniyet yarattı’ diyerek sözlerini sürdüren Güleryüz, “Ancak, esas itiraz noktalarına CHP henüz girebilmiş değil örneğin Türkiye’nin temel sorunları… CHP bu sorunlara henüz yeterli muhalefet yapabilmiş değil. İzmir kitlesi politik bir kitledir. İzmirliler bu durumunda farkındadır. HDP’nin kilit sorunlara karşın çok daha net çok daha kesin ve gerçekçi politikaları olduğunu İzmir kitlesi biliyor. Dolayısıyla ben önümüzdeki dönemde İzmirlilerin geçmiş senelerden çok daha fazla HDP’ye oy vereceğini biliyorum. Biz bu açıdan önümüzdeki seçimlerde daha yüksek oy alabileceğimizi rahatlıkla ifade edebilirim” görüşünü aktardı.
 

hdp myk üyesi mahfuz güleryüz türkiye izmir hdp