HDP Sözcüsü Ebru Günay: "Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı, hukuki durumu nedeniyle değerlendirilmedi"

TAKİP ET

HDP Sözcüsü Ebru Günay, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının Demirtaş'ın hukuki durumu nedeniyle genel kurulda değerlendirilmediği ve Demirtaş'ın da kadın bir aday önerdiğini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, seçim sonrası yapılan değerlendirmelere, yeniden yapılanma süreci ve netleşen takvime ilişkin basın toplantısı düzenledi. Günay, “Bireysel kararlara ve bireysel inisiyatifle bu dönem karşılanamaz, var olan yetersizlikler aşılamaz. Tüm partili arkadaşlarımıza çağrımız şudur. Karşılıklı muhasebemizi yapmak için sahici ve onarıcı bir eleştiri ve özeleştiri sürecinden geçip siyasete taşıdığımız tüm iradeyle yeniden buluşarak yüksek bir moralle büyük kongreye yürüyelim” diye konuştu.

“Yapılan istişarelerde de Demirtaş’ın önerisi kadın cumhurbaşkanı adayıyla yola devam edilmesiydi”

Ebru Günay, Artı Gerçek’ten İrfan Aktan‘a konuşan Demirtaş’ın “Partime cumhurbaşkanı adaylığına hazır olduğumu belirttim, gerekçe sunulmadan reddedildi” açıklamasını şu sözlerle değerlendirdi:

“Demirtaş’ın açıklamasıyla ilgili bu konu ve bu konu üzerinden yapılan spekülatif söylemlere Demirtaş’ın kendisi aslında birçok konuda gerekli cevapları verdi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı Demirtaş’ın kendisinin hukuki durumu nedeniyle genel kurulumuzda değerlendirilmedi. Bu konuda yapılan istişarelerde de kendisinin önerisi kadın bir cumhurbaşkanı adayıyla yola devam edilmesiydi. Biz bu süreci örerken de hem Emek ve Özgürlük İttifakı ile yaptığımız tartışmalarda hem de kendi bileşenlerimizle yaptığımız tartışmalarda şunu ifade ettik. Deprem süreciyle birlikte Türkiye siyasetinde yeni bir süreç başlamıştır. Elbetteki bir HDP’li olarak kendisinin bizlere yürüttüğü eleştiriler ve kendi özeleştiri durumu bizler açısından kıymetledir. Bununla ilgili görüş alışverişlerimiz hâlâ devam ediyor. Bu konuda bir diyalog sorunumuz yok.”

 

“Bizim iktidar kulvarlarında gezenlere yönelik tavrımız ve tutumumuz nettir”

Günay, basın açıklamasında sorulan “Aynı değerlendirmede HÜDAPAR’la ilgili de el uzatılması gerektiği konusunda açıklamaları oldu Selahattin Demirtaş’ın bu konuyu değerlendirir misiniz” sorusuna şu yanıtı verdi: