"Hedefimiz en az yüzde 60, hayalim örnek bir yönetim modeli"

TAKİP ET

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, 31 Mart Yerel Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 30 ilçenin tamamı kazanacaklarını söyledi. İzmir'de en az yüzde 60 oy oranına ulaşacaklarına inandığını belirten Yüksel, "En önemli projem ve hayalim ise muhalefet üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve halkın da yer alacağı yeni bir yönetim sistemini hayata geçirmek" dedi.

CHP'nin önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir'de oy rekoru kırmasını beklediğini açıklayan Alaattin Yüksel, "İzmir'de 31 Mart yerel seçimlerinde CHP olarak hedefimiz en az yüzde 60 oranında oy almak. Zaten yüzde 56,7'ye kadar çıkmıştık. Bu oranı daha da artıracağımıza inanıyorum” diye konuştu. Muhalefet partileriyle de görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Yüksel, “Bir şekilde onların da desteğini alıp birlikte hareket etmenin yollarını arayacağız. Hemen her gün vatandaşlarımızdan gelen mesajlarda 'Biz AK Partili ve MHP'li grubuz ama yerel seçimlerde oyumuzu size vereceğiz' yazması beni de mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın desteği ile İzmir'deki 30 ilçeyi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacağımıza yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"MUHALEFETİ DE YÖNETİME DAHİL EDECEĞİM"

Geleceğe yönelik en önemli projesinin ve hayalinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaratılan İzmir Modeli ve katılımcı yönetim anlayışını daha geliştirmek olduğunu açıklayan Alaattin Yüksel şunları söyledi: "Özellikle katılımcı yönetim anlayışını daha geliştirip yaygınlaştırmak ve tüm Türkiye'ye örnek bir yönetim modeli yaratmak istiyoruz. Bugün gelişmiş ülkelerdeki yönetim sisteminde, muhalefet üyeleri de o kentin yönetiminde yer alıyor. Bizler de örneğin bütçenin başına muhalefettin bir ismini getirerek tüm harcamaların şeffaf, açık ve hesap verilebilir olmasını sağlayacağız. Meslek odaları, sendikalar, sivil toplum örgütlerini de bu yönetimin içine aldıktan sonra halkımızı da yönetime dahil edeceğiz. Halkımızın içinde olmadığı bir yönetim başarılı olamaz."

"UMARIM BARIŞCIL ŞEKİLDE ÇÖZÜLÜR"

İZBAN hafif raylı sisteminde çalışan personelin greve çıkma ihtimalini de değerlendiren Yüksel, "Bir önceki dönemde, ilgili sendikayla sözleşme görüşmelerini Büyükşehir Belediyesi yapmıştı. Bu dönem ise diğer ortak olan TCDD'nin sendikayla görüşmeleri yapacağını sanıyorum. Umarım barışcıl bir şekilde sorun çözülür; hem kent halkı sıkıntı çekmez hem de emekçi arkadaşlarımızın beklentileri karşılanır" dedi.