İAOSB Sanayicileri 'Dayanışma Gecesi'nde buluştu

TAKİP ET

   ‘İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Dayanışma Gecesi 2018’ Sunis Efes Royal Palace Resort ve Spa Otel’de gerçekleştirildi. Show Band Orkestrası ve Emre Altuğ’un sahne aldığı gecede, siyaset, sanayi ve basın camiası bir araya geldi. 

   Gecenin açılış konuşmasını yapan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, İAOSB Yönetimi olarak Bölge katılımcıları arasındaki dostluğun pekiştirilmesini önemsediklerine dikkat çekerek, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

   Bölge’nin gurur duyduğu projelerinin başında gelen Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu yıl ilk mezunlarını verdiğini hatırlatan Uğurtaş, “Okulumuza ilk kayıtları almaya başladığımızda, yüzde 30’luk dilim içerisinde yer alan öğrencilerimizi kabul etmiştik. Bu yıl ise söz konusu oran yüzde 8’lere indi. Birçok yerde okulumuz hakkında olumlu konuşmaların yapıldığı duymak bizlere gurur veriyor. Öyle ki bu yıl kaydını yaptıran bir öğrencimiz, hedefinde bizim okulumuz olduğu için İstanbul’da ikamet etmelerine rağmen ailesini ikna ederek İzmir’e taşındı.  Biz, okulumuz ile Türkiye’nin ihtiyacı olan ışığı yaktık. Tüm OSB’lerimizin de bu misyonu üstlenerek, ‘nitelikli işgücüne destek için biz de varız’ demeleri ve Türk sanayinin ihtiyacının giderilmesine katkı koymaları gerekiyor” diye konuştu. 

   Yıl içerisinde yürüttükleri diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Uğurtaş, Bölge’de hali hazırda hizmet veren kreşin alanını genişleterek, öğrenci kapasitesini arttırdıklarını bildirdi. Kavşak üzerine kurulu Atatürk Anıtı ile de gurur duyduklarını ifade eden Uğurtaş, “İAOSB katılımcılarımıza, bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

   Türk ekonomisinde yaşanan sıkıntılı sürece de değinen Uğurtaş, söz konusu dönemin iş odaklı çalışan İAOSB katılımcıları tarafından atlatılacağına inandığını söyledi. İAOSB Sanayicileri Dayanışma Gecesi’nin sanayiciler arasındaki dostluk bağlarını kuvvetlendirerek, ailelerin birbirilerini tanımasını hedeflediğini vurgulayan Uğurtaş, geceye katılanlara bir kez daha teşekkür etti.

   Konuşmanın ardından İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgacılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, İAOSB Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Baysak, İAOSB Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Atik, İAOSB geçmiş dönem Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Atılgan, İAOSB geçmiş dönem İdare Komitesi Üyesi Sayıl Dinçsoy, Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal ve tarafından kesilen pastanın ardından; konuklar, Show Band Orkestrası ve Emre Altuğ’un başarılı sahne performansı ile keyifli bir akşam geçirdiler.