İBB Başkanı İmamoğlu'na kumpas soruşturmasında 3 gözaltı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmasının ardından kurgu haber hazırlayan 3 kişi gözaltına alındı.

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre, İstanbul ve Mersin Büyükşehir işbirliğiyle üreticilerden satın alınan 100 ton limon ile ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik kurgulandığı ortaya çıkan kumpas görüntülerinden sorumlu tutulan 3 kişi gözaltına alındı.

İmamoğlu'na yönelik sosyal medyada paylaşılan ve daha sonra da basında geniş yer bulan görüntülerle ilgili, İstanbul Büyükşehir ve AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nın çifte suç duyurusu üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.


Sizin cezanız bu utançla yaşamak olsun!



İstanbul @istanbulbld @ekrem_imamoglu ve Mersin @mersin_bld Başkanımız @SecerVahap'ın İstanbul halkına bedava limon dağıtımını karalamak için yalan haber provası yaparken, kameraya yakalandılar! pic.twitter.com/gyzEiXUT5A
— Yıldırım Kaya (@yildirimkaya40) April 24, 2020


Başsavcılığın talimatıyla dün gece saat 22.00 sıralarında üç kişinin adresine baskın düzenlendi. Kumpasta rol oynayarak çekim yaptığı saptanan Mahmut Dölek, çiftçi rolündeki AK Parti eski yöneticisi Ömer Tuncel ile cep telefonuyla röportajı çektiği öne sürülen DP eski ilçe başkanı Emrah Toraman'ı gözaltına aldı.

Her üç şüphelinin evlerinde arama yapıldığı, cep telefonlarına incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi.