İBB Meclisi'nde koku tartışması

TAKİP ET

AK Parti Çiğli Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe'den sert eleştiri geldi. İzmir'de kötü kokunun olduğunu savunan Boztepe, 'İzmir b.k kokuyor' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis’i yapıldı. AK Parti Çiğli Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, İzmir’in yerel yönetimini sert bir dille eleştirdi. Kürsüye sarı çizme ve mandalla çıkan Boztepe, yanında getirdiklerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e hediye edeceğini vurguladı. İzmir’de koku olduğunu iddia eden Boztepe, “İzmir b.k kokuyor” ifadelerini kullandı. Boztepe’nin açıklamasına sert tepki geldi.
Koku eleştirisine tepki gösteren Nilay Kökkılınç, yetkinin İBB’de olmadığını savunarak şunları söyledi
“İzmir sel felaketi son yüz yılın en büyük yağışını aldı, bunlar iklim değişikliği neden oluyor. Koku üniteleri yerleştirildi. Organize sanayi bölgelerimiz var. Organize sanayi bölgelerin atıklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetliyor. Bunlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi yok, yani bu kentin sular idaresinde yetkisi yok. Demek ki merkezi idarenin, tıpkı Marmara’da olduğu gibi Ege’nin de salyalarla çevrilmemesi için bu yetkinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerekiyor.”