İbrahim Kalın: Seçimin sonucu ne olursa olsun, Türk siyaseti yeni bir fay hattı üzerinde şekillenecek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'a yaptığı açıklamada, Türk siyasetinin seçimden sonra yeni bir fay hattı üzerinden şekilleneceğini söyledi.

Konuşmasında Sinan Oğan'a teşekkür eden Kalın; "Birey olarak da kendisinin Türkiye'nin geleceği için önemli bir karar verdiği kanaatindeyim" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:


ATA İttifakı dağıldı. Zafer Partisi Genel Başkanı sayın Özdağ yarın açıklama yapacağını söyledi. Yarın göreceğiz. Anlaşabildilerse saygıyla karşılarız. Seçimin sonucu ne olursa olsun 28 Mayıs'tan sonra Türk siyaseti yeni bir fay hattı üzerinden şekillenecek. Terörle aranıza ne kadar mesafe koyduğunuz meselesi olacak. Merkez sağ, muhafazakâr-milliyetçi ayağa, sosyal demokrat, sol, liberal ayağı. Ekonomi, göç, mülteciler, Batı, Rusya ile ilişkiler birçok konu var. En önemli akslardan bir tanesi terörle mesafe olacak. Siyasi yelpazenin nasıl şekilleneceğiyle ilgili.

Öte yandan İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar... Ama montaj, ama şu, ama bu" dediği videonun "kurgu" olduğunu ancak "unsurlarının gerçek" olduğunu söyledi.

Kalın, "Bir grup kıvrak zekalı gencin hazırladığı kısa bir video. Bunun bir araya getirildiği unsurlar gerçek. Videonun kendisi bir kurgu. Fakat asıl mesele burada bu açıklamaları PKK kadroları yaptı mı, yapmadı mı? Sormamız gereken asıl soru bu" dedi.