İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan İBB adaylığı açıklaması

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısında aday bulmakta zorlanan AKP'de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da ismi öne çıkıyordu. Yerlikaya, "İstanbul için başkan adaylığı diye bir şey söz konusu değil" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da basın toplantısı düzenledi. Yerlikaya, toplantının ardından soruları yanıtladı.

AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na adaylığı hakkındaki iddia sorulan Ali Yerlikaya, "İstanbul için başkan adaylığı diye bir şey söz konusu değil" dedi.

"GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞAYANLARIN..."
Futbolculara yönelik fon dolandırıcılığı konusunda Yerlikaya, "Yasa dışılık kokan bir mesele varsa orada biz de varız. Güzelim sporumuzun kirletilmesine müsaade etmemeliyiz. Güç zehirlenmesi yaşayanların ensesine çökeceğiz" diye konuştu.

Fenomenler konusuna değinen Yerlikaya, "MASAK ve Hazine Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Konu hassas. Devletimizin gücünü onlara göstermekte kararlıyız" dedi.

MURAT KURUM'UN ADI ÖNE ÇIKIYOR
Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İBB adaylığı için ismi uzun süredir konuşuluyor. Kurum'un AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yeniden İstanbul' sloganını X hesabından paylaşması da dikkat çekmişti.

AK Parti Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı İBB adaylığı