İçişleri Bakanlığı'ndan CHP'li Bakan hakkında suç duyurusu

TAKİP ET

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, CHP'li Bakan hakkında 'nüfus bilgilerinin satıldığı' iddiası hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıla İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün elinde olması gereken bilgilerin satıldığını öne sürdü.

Bakan paylaşımında, "Teröristlerin ayakkabı numarasını biliyorduk. Şimdi tüm dünya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm kimlik bilgilerini biliyor" ifadesini kullandı. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, CHP'li Bakan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada "MERNİS bütün milletimizin gurur duyabileceği dünyanın en güvenli sistemlerinden biridir. Defalarca açıklama yapmamıza rağmen aynı yalan ve yanlışlarda ısrar eden Murat Bakan'a cevabımızdır" dedi. Ersoy, açıklamada kasıtlı olarak bu dezenformasyon bilgileri yayan ilgiliyi kınadıklarını ve hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. (DUVAR)

suç duyurusu Murat Bakan CHP