İddia: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ocak ayı ortasında bir gece yarısı görevden alınacak

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevinden uzaklaştırılarak, yerine yeni bir ismin getirileceği iddiaları tartışılırken bu işlem için tarih de konuşulmaya başlandı. Diken’in edindiği bilgilere göre bu kararın ocak ortasından itibaren uygulanması planlanıyor.

İBB’ye karşı harekete geçmek için tarihler konuşulmaya başlandı. Savcılığın kısa sürede incelemeyi tamamlayarak soruşturmayı açacağını belirten kaynak, iddianamenin hazırlanması ve yargılamaya geçilmesi durumunda da İmamoğlu’nun görevinden uzaklaştırılacağını belirtti.

Bakanlığın buna ek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık’ın davasını da yakından takip ettiği ortaya çıkmıştı.

Saltık’ın 25 Ocak’taki duruşmasının da izleneceğini belirten bakanlık yetkilisine göre bu tarihlerden itibaren gelişen sürece göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendisine verilen yetkiyi kullanarak İmamoğlu’nu tedbiren görevinden uzaklaştıran kararı imzalayacak. Bu kararlar Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesine istinaden alınacak. Yetkiliye göre bu kararın alınarak uygulaması ‘muhtemelen’ gece saatlerinde olacak.

Ağır ceza mahkemesinde görülen davada tanık olarak dinlenen İBB çalışanları Nilüfer Taşkın ile dönemin sosyal hizmetler daire başkanı Yavuz Saltık hakkında sosyal yardım kartlarının dağıtılması nedeniyle suç duyurusunda bulunulması üzerine soruşturma başlatılmış, Saltık hakkında ‘örgüte yardım etmek’ iddiasıyla dava açılmıştı. Devam eden davada 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

DİAYDER davası 13 Ocak’ta ve Saltık’ın yargılandığı dava ise 25 Ocak’ta görülecek.

Ekrem İmamoğlu görevden alınacak