İddia: İstanbul'da kiralardan yakınan Hafize Gaye Erkan, Ankara'da lüks sitede kalıyor

TAKİP ET

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Ankara'da başkanlık lojmanlarında değil, kirası 50 bin lirayı bulan lüks bir sitede yaşadığı öne sürüldü.

 İstanbul’daki yüksek kiralar nedeniyle annesinin yanına taşındığını açıklayan ve"İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?" diye soran Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Ankara'da yaşadığı ev tartışma konusu oldu.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre Erkan, Ankara’da Beysu Konakları adlı sitede oturuyor. Erkan için kiralanan ve brüt 270 metrekare olan daireye Merkez Bankası tarafından aylık 35 bin lira kira ödeniyor.

KDV ve 7 bin liralık aidat ile birlikte aylık ödeme 49 bin lirayı buluyor. Erkan, bankanın “Başkanlık Lojmanı’’ olmasına rağmen; küçük çocuğu nedeniyle burayı uygun bulmayınca Beysu Konakları’ndan konut kiralandı.

Beysu Konakları Ankara’nın lüks semtlerinden Beysukent Pınar Caddesi üzerinde bulunuyor. Hafize Gaye Erkan için daire kiralanan sitede, fitness salonu, sauna, buhar odası, kafeterya, yüzme havuzu ile 1.500 metrekarelik kapalı spor salonu bulunuyor. Toplam 359 konutun olduğu sitede, 8 bin 500 metrekarelik yapay gölet, 4 bin ağaçtan oluşan orman alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, tenis kortu ile basketbol sahası da var. Sitede çok katlı blokların yanı sıra villalar da yer alıyor. Çok katlı bloklarda daireler 27-30 milyon liraya, villalar ise 55-60 milyon liraya satılıyor. 

İstanbul Hafize Gaye Erkan lüks site Ankara kira