İDUĞ: 'EN İYİ ÜNİVERSİTE, SAHA ÇALIŞMASIDIR'

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Ziraat Odası'nın Bornova Kültür Merkezi'nde düzenlediği kongreye katıldı. Uygulanan yanlış tarım politikalarının ve yaşanılan sorunların tartışıldığı kongrede Dr. İduğ da açıklamalarda bulundu.

Tüketen, israf eden değil; her alanda üreten Bornova'nın olması ve nitelikli insanların yetiştirilmesinin Bornova için son derece önemli olduğunu ve bu anlayışa sahip bir belediyeciliğin gerçekleşeceğini belirten CHP'li İduğ: "Bizler bu ülkede 1 kilo üretimi dünyaya 1,5 dolara satarken, 1 kilo üretimi 6 dolara alan ülkeyiz. Aradaki 4,5 dolarlık fark, Türkiye'nin cari açığıdır. Üretimin ne kadar önemli olduğunu, hepimiz fazlasıyla biliyoruz. Samanı ithal eden bir ülke olmaktan dolayı ben utanıyorum" dedi.

"EN İYİ ÜNİVERSİTE, SAHADA YAPILAN UYGULAMADIR"

Türkiye'de tarım politikaları konuşulurken ülkede yeteri kadar ziraat mühendisinin ve alanında uzman insanların bulunmasına karşın, hâlâ yapılmakta olan yanlış uygulamalardan dolayı yaşadığı üzüntüyü ifade eden İduğ, bu sorunların çözümüne ciddi oranda katkı sağlayacak 'uygulamalı eğitim'in altını çizdi ve şunları kaydetti: "Başarıyı elde eden ülkelerde eğitime %10, öğretime %20 ama uygulamaya %70 oranında önem verilmiştir. Ben eğitimin sahada olmasını çok önemsiyorum; uygulama olmadan başarıya ulaşılamaz ve en iyi üniversite, sahada yapılan uygulamadır. Ben, tarım politikalarındaki eğitimin uygulamaya yönelik olmasını çok önemsiyorum. 1 nisanda göreve geldiğimizde Bornova'nın üreticisini kalkındıracak, tarımsal üretimin katma değerini artıracak projeleri hayata geçireceğiz."