İDUĞ: HİÇ BİR ADAYI DESTEKLEME AÇIKLAMASI YAPMADIM!

TAKİP ET

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İlçe Yönetim Kurulu tarafından aday olması isteten mevcut Başkan Asım Güven'i desteklemeye hazır olduğunu ileri sürüldü. İddiaya İduğ'dan yalanlama geldi

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Bornova’da oldukça karmaşık bir mahalle delege seçimi yaşandı. İstediği gibi sandıktan güçlü çıkamayan mevcut İlçe Başkanı Asım Güven’in ilçe kongresinde nasıl bir yol izleyeceği de oldukça merak ediliyordu. İlçe kongre tarihi 5 Ocak olarak belirlenen CHP Bornova’da bir sürpriz yaşandı. İlçe Başkanlığı için aday olup olmayacağı merak edilen Başkan Güven, adaylığını koydu.

Öte yandan dün akşam CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen İlçe Yönetim Kurulu Toplantısına katılan Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un toplantıda Başkan Güven’i desteklediği ileri sürüldü. Yönetim kurulu tarafından aday olması istenen Başkan Asım Güven, bunu kabul etti ve ardından söz alan Belediye Başkanı İduğ, ‘2 aylık seçim çalışmam süresince Asım Başkan gece gündüz benimle çalıştı, benim seçim kampanyama katkı koydu. 8 aydır oldukça uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Eğer ki Asım Başkan adaysa ben kendisini desteklemeye hazırım, benim ilçeye bir vefa borcum var’ açıklamasında bulunduğu iddia edildi. 

İDUĞ’DAN YALANLAMA

Gerçek Haberci’nin ulaştığı Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ise iddiaları kesin bir dille yalandı. Başkan İduğ, hiçbir adayı destekleme açıklamasında bulunmadığını ifade ederek, "İlçe yönetiminin Asım başkan aday olursa desteklermisiniz sorusuna Asım başkan henüz aday olduğunu söylemedi, kararını verince değerlendirme yapmak isterim. İlçe başkanının İl başkanının oyunu arttırma konusunda büyük bir katkı sağladı yüzde 49'dan yüzde 58e çıkardı" ifadelerini kullandığını söyledi.