İESOB bu iddia ile çalkalanıyor; "Mutlu istifa etmedi mi?"

TAKİP ET

Milletvekili listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslimine saatler kala İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(İESOB)'nde yeni tartışma başladı. CHP'den Milletvekili adayı olmak için istifa eden Başkan Zekeriya Mutlu'nun istifasının işleme sokulmadığı aday olmadığı takdirde görevine döneceği iddiaları tartışma yarattı. İddia sahipleri Mutlu'nun istifasının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen yönetim kurulunun toplanmaması ve yedek üyenin davet edilmemesinin bu gerekçeye bağlıyor.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER- Yıllardır üyeleri tarafından “Türkiye’nin en saygın birliği” olarak adlandırılan İESOB’da sıkıntılı günler yaşanıyor. CHP’den Milletvekili adayı olmak için istifa eden Başkan Zekeriya Mutlu’nun istifasının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen Tüzük gereği her ayın ilk haftasında toplanması gereken yönetim kuru toplantısının yapılmaması ve yönetime girmesi gereken İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak’ın göreve davet edilmemesi oda kulislerini hareketlendirdi. Yönetime muhalif olan delegasyon yönetim kurulunun bir an önce toplanıp kendi içinden yönetimi seçmesi yönünde telkinde bulunurken yönetim içinde de ayrılık olduğu ileri sürüldü. Esnaf Birliği içinde görevinden istifa eden Zekeriya Mutlu’nun Sicilden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Bayramı işaret ettiği fakat bazı üyelerin başkan olmak isteyen Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selahattin Arslan’ın başkanlığı için harekete geçtiği bu nedenle yönetimin toplanmadığı konuşuluyor. 
Delege imza topluyor
Öte yandan iki isme de karşı olan oda genel kurulu delegasyonunun “Sözde değil özde adalet hareketi” adıyla bir araya gelerek genel kurul için imza toplamaya başladığı ve Cuma günü itibariyle 309 civarı imza topladığı öğrenildi. Yaklaşık bin 32 delegesi olan genel kurulun toplanması için üye sayısının 5’te 2’si kadar imza toplanması gerekiyor.