İGC: 10 Yıldır Hrant da Adalet de Yok

TAKİP ET

İGC İzmir Şube Başkanı Misket Dikmen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülüşünün 10'uncu yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şube Başkanı Misket Dikmen Hrant Dink’in öldürülüşünün 10’uncu yılında bir mesaj yayınlayarak Dink’i andı.

Meslektaşı Hrant Dink'i saygı ve özlemle andıklarını belirten Dikmen açıklamasında "Aradan geçen 10 yıla karşın Hrant da, adalet de yok! Gerçek sorumlulara ulaşmak neden bu kadar uzun sürüyor? 10 yılda dava hep ağır aksak ilerledi. Davayı soruşturan savcılar görevden alındı. Konu hakkında kitap yazan gazeteciler hapse atıldı. İstihbarat raporları gizlendi. Kamera kayıtları silindi" dedi.

'Dink'in Katilleri Cezalandırılmalıdır!'

Türkiye'de çok sayıda gazetecinin karanlık cinayetlere kurban gittiğini de ifade eden Dikmen açıklamasını şöyle sürdürdü "Bu cinayetlerin hemen hiçbiri tam anlamıyla aydınlatılamadı. Bugün ise yüzlerce meslektaşımız parmaklıklar ardında. Adalete olan güvenin daha fazla sarsılmaması için Dink davasında gerçek sorumlular yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Bu tür cinayetlerin sorumluları yargılanmadıkça tüm gazeteciler tehdit altında olmaya devam edecektir."