İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Organ ve Doku Bağışı Haftası Etkinlikleri başlıyor

TAKİP ET

Tüm Türkiye'de 03 - 09 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ ve Doku  Bağışı Haftası dolayısıyla İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler girişinde organ bağış masası kuruldu. Kurulan organ bağışı masasında hasta ve hasta yakınlarına organ bağışı ve organ nakli konusunda bilgiler verilip organ bağışında bulunan bağışçıların, bağış kayıtları alındı.

Hasta Danışma Birimi çalışanları tarafından da hafta boyunca hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarına organ bağışı ve nakli konusunda bilgilendirici broşürler dağıtılarak, tanıtım ekranlarından organ nakli konusuna dikkat çeken kamu spotları gösterilerek  vatandaşlara organ bağışında bulunmaları teşvik edildi.

 

Organ ve Doku bağışı haftasına destek olmak üzere birtakım etkinlikler düzenlediklerini dile getiren İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Recep Gür Ustaoğlu: "Hem hastanemizin organ nakil birimini duyurmak hem de organ bağışına destek olmak için buradayız. Vatandaşlarımızın geleceğe umutla bakmalarını istiyoruz. Organ ve Doku Bağışı Haftasında organ bağışının artmasını bekliyoruz. Hastanemiz bünyesinde de çalışanlar olarak bağışta bulunup bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiğimizi tüm halkımıza duyuruyoruz" dedi.