İktisat Kongresi için son buluşma tamamlandı: 78 karar 25 ilke tespit edildi

TAKİP ET

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin hazırlık çalışmaları kapsamında son paydaş buluşması sanayici, tüccar ve esnaf grubuyla yapıldı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla Şubat 2023’te İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ilk safhası olan paydaş buluşmaları kapsamında son toplantı sanayici, tüccar ve esnaf grubuyla yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son toplantıda 11 başlıkta, 78 karar, 25 ilke tespit edildiğini aktardı.

“Türkiye özlemimizi tarif eden kararlar aldık”

Sanayi ve ticaret hayatının yeniden yapılandığını vurgulayan Başkan Soyer, “Bizler Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyetlerini gösteren STK’ler ve meslek kuruluşlarının temsilcileri olarak; İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ni sanayici, tüccar ve esnaf buluşması için İzmir’de bir araya geldik. Pandeminin hemen dijitalleşmenin giderek arttığı, birçok mesleğin ortadan kalktığı, yeni meslek alanlarının doğduğu ve dünyanın iklim krizi ile yüzleştiği çağımızda sanayi ve ticaret hayatının yeniden yapılandığını biliyoruz. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık toplantısında uluslararası saygınlığın daha da büyüdüğü doğa ile uyumlu, değişime açık, adilce paylaşıldığı, refahın büyüdüğü temelinde bir Türkiye özlemimizi tarif eden kararlar aldık. 11 başlıkta, 78 karar, 25 ilke tespit ettik” dedi.

“Kararların Türkiye’nin geleceğine ışık tutmasını diliyorum”

Soyer, alınan kararların 4 uzman masası ve diğer paydaşların da görüşü alındıktan sonra Şubat 2023’te İzmir’de gerçekleştirilecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin gündemine sunulacağını paylaşarak, “Bugün Türkiye’nin her yerinden temsil ettikleri kurumlar nedeniyle burada olan herkese teşekkür ediyorum. Bu 5,5 saatlik içinde alınan kararların Türkiye’nin geleceğine ışık tutmasını diliyorum. Türkiye’nin gelecek yüzyılında ortaya çıkacak sorunlara dair hayallerin, beklentilerin, umutların tartışıldığı konuşulduğu, ortak akılla bunların ifade edildiği verimli bir toplantı gerçekleştirdik” diye konuştu.