İLGEO Başkanı Kılıç, "İnsanlar artık evlerinden sefer tası ile yemek getiriyorlar"

TAKİP ET

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Doğal Kılıç, 'İnsanlar artık evlerinden sefer tası ile yemek getiriyorlar' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Doğal Kılıç, esnafın son durumunu GERÇEK HABERCİ’ye aktarırken Kemeraltı’ndaki park sorununa da değindi. Artık insanların lokantaya gelmek yerine evlerinden sefer tası ile yemek getirdiğine dikkat çeken Başkan Kılıç, 80’li yıllara geri dönüldüğünü söyledi.
“Vatandaş gelemiyor, esnaf para kazanamıyor”
Artık insanların lokantalara çok fazla gelemediğinin altını çizen Kılıç, “Bir insanın lokantaya gitmesi 150 TL. 4-5 arkadaş gittikleri zaman 500 TL para ödüyorlar. Vatandaşın da işi çok zor, bu kadar pahalılığın olduğu bir durumda onlar da tasarruf etmeye çalışıyorlar. Esnafın girdileri artıyor ve mecburen zam yapıyor. Bu yüzden de müşteriler gelemiyor sonucunda da esnaf para kazanamıyor” diye konuştu.
“İşimiz zor, sıkıntılarımız çok fazla”
Kılıç, esnafın tüm girdilerine sürekli olarak zam geldiğini söyleyerek, “Esnaf artık hayalet gibi dolaşan bir kesim. İşlerimiz bozuk, girdi maliyetlerimiz yüksek. İşimiz zor, sıkıntılarımız çok fazla. Bitik vaziyetteyiz. Özellikle bizim sektörümüz zor durumda. Yakıta, doğalgaza ve elektriğe gelen her zam anında bize yansıyor. Bu zamlar durmadığı sürece esnafın kendisini toparlayabilmesi mümkün değil. Biz artık müşterilerimize fiyat tarifesi yapamıyoruz. Çünkü sürekli zam geliyor” ifadelerini kullandı.
“Kemeraltı’ndaki otopark sorunu çözülmeli”
Kemeraltı’ndaki park sorununa değinen Kılıç, “Turistleri rehberler getiriyor ve onlara bir süre veriyorlar. Yaklaşık 1 saat ve bu verilen sürede turist nasıl alışveriş yapması bekleniyor. Ayrıca rehberler onları anlaşmalı oldukları yerlere götürüyor. Turistlere yaklaşık 3-4 saat müsaade edilmesi gerekiyor. Turistlerin gezmesi, lokantalara uğraması ve alışveriş yapması gerekiyor. Rehberler belli yerlere götürdüğü için 1 saatin de bize çok fazlası olmuyor. Kemeraltı’ndaki otopark sorunu çözülmediği sürece insanlar gelemiyor. Vatandaşlar bu yüzden AVM’leri tercih ediyor. Öncelikle otopark sorunu çözülmeli” açıklamasını yaptı.