İmamoğlu Davası başladı: Reddi hakim talebine ret

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla siyasi yasak ve hapis cezası istenen davanın duruşması başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hapis cezası ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı davanın  duruşması Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

CHP Milletvekilleri, CHP  PM ve MYK üyelerinin yanı sıra, CHP  Belediye Başkanları, İl ilçe yöneticileri, İYİ Parti yöneticileri,  TBB Genel Başkanı Erinç Sağkan  ve çok sayıda avukat katıldı.

 

Duruşma reddi hakim talebinin red edilmesiyle başladı. Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat usule ilişkin talepte bulundu red edildi.  Av. Kemal Polat, 7 ayrı üniversiteden 3 hocanın verdiği mütalaalarının incelenmesi ve dinlenmesi için talepte bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tanık olarak dinlenmesini talep etti.  (Bunlara ilişkin karar vermedi )

Av. Kemal Polat hazırda bulunan tanıkların dinlenmesi talebinde bulundu. Hakim bunu kabul etti ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun dinlenmeye başlandı.

Murat Ongun beyanında şunları söyledi: 

"Gazeteciler, Soylu’nun İmamoğlu’na ‘ahmak’ dediğinden bahisle görüşmek istedi. Ben de başkana ilettim ve gazetecileri davet ettim. Gazeteciler bu beyanı sordu, başkan da buna binaen cevap verdi. Açıklamanın ardından toplantılara devam ettik.  Ben Ekrem İmamoğlu’na acaba sayın bakana çok mu ağır konuştunuz dedim. O da  "Az bile dedim" dedi.

 

Duruşma tanıkların dinlenmesi ile devam ediyor. İmamoğlu'nun Kampanya direktörü siyasi danışmanı Necati Özkan dinleniyor.  Özkan "Bu cevap Süleyman Soylu’ya verildi, basın öyle anladı, biz öyle anladık bu dava nasıl oldu anlamadık" dedi. Salonda gülüşmeler yaşandı.

Davada daha sonra yaşanan gelişmeler şöyle:

12.20: İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, tanık beyanlarına ilişkin yazılı beyanda bulunmak için süre istedi. Öte yandan Polat, dosyaya sundukları CD'nin çözümlenerek dosyaya eklenmesini talep etti.

12.25: İmamoğlu'nun avukatları, üç hukuk profesöründen mütalaa almış ve mahkemeye sunmuştu. Hakim, bu celsede söz konusu mütalaaları okudu.

12.30: Kemal polat, sundukları rapordaki uzman tanıklarının da dinlenmesini talep etti.

12.35: Mahkeme salonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun davayla ilişkin konuşmasının yer aldığı bir video izletildi.

 

12.40: Avukat Kemal Polat videonun ardından, " Tam da bu nedenle dinlenmesini isityorum. Burada manipülasyon içermektedir. Biz kendisi hakkında dava açmadık. Müvekkilimiz kamu görevlisidir. Kamu görevlisine ahmak diyen şahsa karşı bu bir hakaret ise savcılık resen harekete geçmelidir"dedi.

12.45: Avukat Gökhan Günaydın: "Süleyman Soylu burada dinlenmelidir.  Ayraca uzman tanık dinlenme talebimizin kabulünü istiyoruz."

12.55: Mahkeme başkanı, tanık dinleme taleplerini raporların ayrıntılı ve anlaşılabilir olması ve bu raporları düzenleyen kişilerin tekarar dinlenmesi gerek görülmediği belirtilerek talepleri reddetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dinlenmesinin davaya yarar sağlamayacağı belirterek talebin reddine karar verdi. Ayrıca sanık avukatlarının yazılı beyanda bulunmak için süre istemeleri davayı uzatmak için olduğu belirterek reddetti.

12.59: Savcı, eski mütalaasını tekrar etti. Ekrem İmamoğlu’na ceza verilmesini ve siyasi yasak istedi.

İmamoğlu YSK başkanı hakaret siyasi yasak hapis cezası