İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sürpriz teklif: Gizli görüşme iddiası

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün 15:00'te Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldi. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İmamoğlu'nun CHP'nin bazı MYK üyeleri ile de görüştüğünü söyledi. Gürel, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

tv100'ün gündem belirleyen programı Taksim Meydanı'nda tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel kritik bilgiler verdi. Gürel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün 15:00'te Ankara Çankaya Belediyesi'ne bağlı daha önce Altılı Masa toplantısının yapıldığı Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldiğini söyledi.

Gürel, CHP Grup Toplantısı'nın yapıldığı günde Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki görüşmenin detaylarını anlattı. Gürel, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na daha soruşturma duyurulmadan 'terör soruşturması' olduğunu söylediğini bildirdi.

Dünkü görüşme için Gürel, İmamoğlu'nun Konya'daki toplantıdan sonra direkt Ankara'ya geldiğini, Veli Ağbaba ve Tuncay Özkan gibi isimlerle görüştüğünü aktardı.

Gürel Kılıçdaroğlu'nun toplantıda İmamoğlu'na, "CHP örgütü yanında olduğu sürece sana bir şey yapamazlar. Sen de koltuğuna belediyene sahip çık ve ona odaklan." dediğini aktarırken İmamoğlu'nun da Kılıçdaroğlu'na şunları söylediğini belirtti:

Sizin aday olmanız durumunda benim aday olmam gibi bir surum söz konusu olamaz. Ne sizi ne de partimizi zor durumda bırakırım. Ancak siz beni aday gösterirseniz aday olurum. Adaylığınızı destekliyorum ve elimden geleni yapacağım. Burada tek söyeyeceğim şey seçim sürecinde benim ekiplerimden de faydalanın, propaganda sürecinde sizlere destek olmak isterim.

Gürel "Cumartesi günü Ekrem İmamoğlu Ankara’ya geliyor. Burada bazı MYK üyeleriyle görüşüyor. Aralarında Veli Ağbaba, Tuncay Özkoç, Engin Koç olduğu bazı isimlerle görüşüyor. Kılıçdaroğlu’yla, İmamoğlu’nun buluştuğu asıl görüşme Ankara Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde gerçekleşiyor. Kemal Bey ‘CHP örgütü yanında olduğun sürece sana bir şey yapamazlar, sen de Belediye’ne sahip çık koltuğuna odaklan’ diyor. Ekrem İmamoğlu da ‘sizin aday olmanız durumunda benim aday olmam gibi bir durum söz konusu olamaz. Ne sizi ne de partimizi zor durumda bırakırım. Ancak siz beni aday gösterirseniz aday olurum. Adaylığınızı destekliyorum ve elimden geleni yapacağım. Seçim sürecinde benim ekiplerimden de faydalanın. Propaganda sürecinde sizlere destek olmak isterim” diyor. Kemal Bey eğer Ekrem İmamoğlu’nu işaret etmezse İmamoğlu ‘ne partime ne de muhalefet bloğuna zarar verecek işin içinde olmam’ demiş." dedi.

İmamoğlu Kılıçdaroğlu teklif Gizli görüşme