İmamoğlu seçilmeden hemen önce teslim edildi: İbrahim Karagül'ün KİPTAŞ'tan kurasız konut aldığı ortaya çıktı!

TAKİP ET

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül'ün İBB'ye bağlı KİPTAŞ'tan kurasız konut aldığı ortaya çıktı. Karagül'ün aldığı dairenin tapusu, AK Parti'nin İBB'yi yönettiği son günlerde verildi.

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu sıkça hedef alan açıklamalarıyla tanınan bir isim.

Halk TV'de yer alan habere göre, Karagül'ün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KİPTAŞ’tan konut satın aldığı ortaya çıktı. Karagül'ün, aldığı konut İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunuyor.

İMAMOĞLU SEÇİLMEDEN HEMEN ÖNCE TESLİM

Karagül'ün KİPTAŞ'ın Maltepe 1. Etap Konutları Projesi’nden, 7 Ocak 2008'de banka kredisiyle satın aldığı konutun tapu teslimi tam 11 yıl sonra yapılmış. Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçildiği 31 Mart 2019'daki seçimlerden 23 gün önce, yani 8 Mart 2019'da tapu teslimi yapılan konut, Karagül'e kurasız verilmiş.

KURASIZ TALİHLİ

Karagül'ün konut satın aldığı proje kapsamında toplam 879 konut bağımsız bölüm bulunuyor. Konutlardan 786 tanesi kura ile satılmış, 93 konut için ise kura çekilmemişti. İbrahim Karagül’ün aldığı dairenin tapusu, AK Parti'nin İBB'yi yönettiği son günlerde verildi.

ÖZEL'E VE İMAMOĞLU'NA AĞIR SÖZLER

Karagül’ün bir yazısında CHP Genel Başkanı'ndan bahsederken, “Özgür Özel’in başını çektiği bu gafiller, ülkeyi savrulmaya sürüklüyor” ifadelerine yer vermiş, Ekrem İmamoğlu içinse “İstanbul’da şov yapmaktan başka bir şey yapmayan bir başkan” ifadelerini kullanmıştı.