İmzalar yetersiz kalınca Kocaoğlu topa girdi!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de imza sayısının 11'de kalmasından dolayı devreye girdiği iddia edildi…

 

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ-CHP’de 24 Haziran seçim sürecinin iyi yönetilemediğini savunan Muharrem İnce taraftarları, kurultay için imza hareketinde sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Değişim ve Umut Kurultayı ismi verilen kurultayın toplanması için İzmir’deki 72 kurultay delegesinden de imza toplamak için harekete geçen muhalifler, bugün itibariyle noter tasdikli 11 imzada kalınca devreye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu girdi.

KOCAOĞLU’DAN HAMLE GELDİ İDDİASI!

Kulislerde, İzmir’de imza sayısının İzmir Milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Mehmet Ali Çelebi’den gelen sürpriz desteğe rağmen 11’de kalmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, İzmir delegasyonunu arayıp, “Bu iş bitmiştir. Tren kaçmadan tarafınızı seçin” mesajını verdiği iddia edildi. 

GENEL BAŞKAN DİNLEMEDİ 

Öte yandan Kocaoğlu’na yakın isimlerden edindiğimiz bilgilere göre, Kocaoğlu, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığı ve sıkıntılarının CHP Genel Başkanları Bülent Tezcan, Tuncay Özkan ve Seyit Torun olduğunu belirttiğini fakat Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendilerini dinlemediğini söylediği öne sürüldü.

Hatırlanacağı üzere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'deki son gelişmeleri değerlendirirken, 24 Haziran seçimlerinin, partide acil bir değişimi zorunlu hale getirdiğini söylemiş ve CHP İzmir’de büyük tartışmaya neden olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından dolayı gözler, Kocaoğlu’nun nasıl bir hamle yapacağına çevrilmişti.