İngiltere'de Art Arda Terör Saldırıları

TAKİP ET

İngiltere'nin başkenti Londra dün gece peş peşe meydana gelen saldırılarla sarsıldı. Kalabalık olan Londra Köprüsü'nde bir minibüs yayaları ezdi. 

 İkinci saldırı da ise köprünün yanındaki Borough Market'te teröristler bıçakla insanları öldürmek istedi. Görgü tanıklarından biri saldırganların, bir kaç kişinin boğazına bıçakla keserek yaraladığını belirtiyor. 

İngiliz polisi, Londra'da dün gece gerçekleştirilen terör saldırısının 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında en az 6 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İngiltere'nin başkenti Londra, 73 gün sonra yeni terör saldırılarıyla şoka uğradı. Cumartesi akşamı Londra Köprüsü üzerinde bir minibüs yayaları ezdi, hemen yakındaki bir Borough Market'te ise üç kişinin kafası kesildi. Saldırı bölgesinde silah sesleri duyuldu.

Köprü üstündeki saldırıyı BBC dünyaya duyurdu. Olay sırasında kalabalık köprü üstünde olan BBC muhabiri, bir erkeğin kullandığı aracın saatte yaklaşık 80 kilometre hızla kaldırımdaki yayalara çarptığını bildiriyor.

BBC'ye konuşan bir kadın görgü tanığı ise, beyaz bir minibüsün yayaların üstüne direksiyon kırdığını ve en az beş veya altı insana çarptığını söyledi.

Aracın Londra'nın merkezine doğru ilerlediği sırada yayalara çarptığını belirten BBC muhabiri Jones, polisin bir erkeği gözaltına aldığını aktardı.

Minibüslü saldırganın elinde bıçak olduğu belirtiliyor.

İngiltere terör saldırı londra minibüs borough market