"Into the Wild" otobüsüne gitmeye çalışan kadın boğularak hayatını kaybetti

TAKİP ET

Akıntıya kapılan kadının cansız bedenini kocası sudan çıkardı

Into the Wild filmi ve kitabıyla ünlenen terk edilmiş otobüse ulaşmaya çalışan yeni evli bir çiftin macerası kadın gezginin ABD'nin Alaska eyaletindeki nehirde akıntıya kapılarak boğulmasıyla son buldu.

Belaruslu 24 yaşındaki Veramika Maikamava ve kocası Piotr Markielau, 1992’de doğada uzun bir yolculuğa çıkan Christopher McCandless’ın  öldüğü otobüse doğru gitmek için yola çıktı. Ancak yerel eyalet polisi, Teklanika nehrini geçmeye çalışan çiftten, kadının suyun altında kaldığını söyledi. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Markileau akıntıya kapılan karısını kısa sürede sudan çıkardığını ancak kadının çoktan hayatını kaybettiğini söyledi. Bunun ardından Markileau perşembe günü geç saatlerde karısının ölümünü bildirmek için polisi aradı.

Otobüsün hikayesi



1996’da Jon Krakauer'in "Into the Wild" kitabının yayımlanmasının ardından 2007’de Sean Penn'in kitaptan uyarlanan aynı isimli filmi vizyona girdi.

Her iki eserde de Nisan 1992’de çok az besin ve ekipmanla Alaska’nın yaban hayatına uzun bir yürüyüş gerçekleştiren ve yazı otobüste geçiren Christopher McCandless’ın yaşamı ve ölümü aktarılmıştı. McCandless’ın ölü bedeni yaklaşık 4 ay sonra bulunmuştu.