iPhone 15 Pro'dan kullanıcıları üzecek haber: Apple'ın en pahalı telefonu olacak

TAKİP ET

Zaten ucuz olmasını beklemiyorduk ama...

Apple'ın bir sonraki Pro seviyesindeki iPhone'larının kamera ve yonga setlerinin daha gelişmiş özelliklere sahip olacağı artık bir sır değil. Yeni bilgiler hem iPhone 15 Pro hem de iPhone 15 Pro Max'in benzeri görülmemiş depolama seçenekleri sunabileceğini gösteriyor.

Yeni iPhone'da depolama alanı ikiye katlanacak

Koreli blog yazarı yeux1122'ye göre, Apple'ın iPhone 15 Pro modelleri 2 TB'a kadar dahili depolama ile satışa sunulacak. Weibo'daki benzer bir gönderi, bu bilgiyi doğruluyor ve bu modellerdeki en düşük depolama seçeneklerinin 256 GB olacağı bilgisine ev sahipliği yapıyor.

Başka bir deyişle Apple, yeni iPhone'larında bulunan maksimum depolama kapasitesini ikiye katlamaya hazırlanıyor.

Bir önceki modelde 1 TB'a kadar depolama imkanı sunan ABD merkezli şirket, bu süreçte akıllı telefonlarının tavan fiyatını kaçınılmaz olarak yükseltmeye hazırlanıyor.

Son dönemde, iPhone 15 Pro'nun iPhone 14 Pro'dan daha pahalıya mal olacağına dair pek çok söylenti ortaya çıktı. Ancak bu tahminler genellikle benzer modellere atıfta bulunularak yapıldı. Örneğin, iPhone 15 Pro'nun 1TB varyantının, iPhone 14 Pro'nun 1TB varyantından daha pahalıya mâl olacağı sıklıkla dile getirildi.

Hem iPhone 15 Pro hem de iPhone 15 Pro Max için 2TB seçeneği eklemek, ciddi derecede korkutucu rakamlara yol açabilir.

Zamlı fiyatların sinyalini Tim Cook vermişti!

Apple halihazırda bunu ima eden bir açıklamaya imza attı. Şirketin 2023 birinci Çeyrek kazanç raporunda, Apple CEO'su Tim Cook'a iPhone'ların artan ortalama satış fiyatlarının sürdürülebilir olup olmadığı sorulduğunda şu yanıtı verdi:

'Bence insanlar bu kategoride karşılayabileceklerinin en iyisini elde etmek için gerçekten esnemeye istekliler.'

CEO, iPhone'ların insanların hayatlarının 'ayrılmaz' bir parçası hale geldiğini de sözlerine ekledi.

 

iPhone 14 Pro Max'in 1 TB modelinin ABD fiyatı, 512 GB'lık versiyonundan yaklaşık 200 dolar daha yüksekti. Bu da iPhone 14 Pro Max'in 1 TB'lık versiyonunun 1.599 ABD dolarlık fiyatı göz önünde bulundurduğumuzda yeni modelin 1.799 dolarlık bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkabileceği yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Kötü haberler bitmek bilmiyor

Ancak bir kötü haberimiz daha var. Söz konusu söylenti fiyat artışlarını hesaba katmadan önceydi. Görünen o ki 2 TB iPhone 15 Pro Max'te Kesinlikle daha da yüksek rakamlar ile karşı karşıya kalacağız.

Ancak yine de temkinli olmak da fayda var. Zira benzer söylentiler geçtiğimiz sene iPhone 14 ailesinin tanıtımının arifesinde de ortaya çıkmıştı.

O dönem pek çok platform Apple'ın 2 TB'lık bir model üzerinde çalıştığını öne sürmüş ancak bu hiçbir zaman gerçekleşmemişti.

Bu nedenle şirketin neler sunacağını görmek için Apple'ın Eylül ayındaki lansmanını beklememiz gerekiyor.

iPhone 15 Pro haber Apple telefon