İş insanı Arel'in 60 adet gayrimenkulü üzerinde hileli oyun

TAKİP ET

Ünlü İş insanı Gündüz Arel'in 60 adet gayrimenkulünün İzmir Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik'e çok düşük bir ücret ile devredildiği öğrenildi. Gazeteci Hasan Çömlekçi köşe yazında satış hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Hasan Çölmekçi, Ünlü İş insanı Gündüz Arel’in 60 adet gayrimenkulü üzerine bugün çarpıcı bir köşe yazısı kaleme aldı. Gazeteci Çölmekçi, Türkiye’nin tanınmış işadamlarından olan ve 1990’lı yılların başında İzmir’in Çeşme ilçesi Ovacık bölgesinde yaklaşık 150 hektar alana kurduğu üzüm bağlarında şarapçılığa başlayan Gündüz Arel’in gayrimenkullerinin hile ile alındığını iddia etti.

B.Y adlı bir Türk ile 10 yıl evli kaldıktan sonra boşanan  işadamı Gündüz Arel’in  tüm gayrimenkulleri, mahkeme kararıyla satış ve devir harçsız olarak B.Y. adına tescil edildi. Arel, boşandığı eşi lehine taşınmaz satış vekaleti verdi.

 Gündüz Arel’in, yüksek tansiyon ve göğüs ağrısı şikayetlerinin olduğu ve yoğun bakımda yattığı sırada, B.Y’nin, Çeşme Noterliği’nin 15.09.2014 tarih ve 12503 yevmiye numaralı vekaletnamesi ile harekete geçtiği öğrenildi.  Arel’in vefatından sonra Çeşme İlçesi 16 Eylül Mahallesi Tekke Koyu Mevkii 6491 Ada, 2 Parsel sayılı taşınmazdaki 2 katlı müstakil evi A.O. Z’ye 800 bin liraya satıldı.

Gazeteci Çölmekçi Arel’in apar topar defnedildiğini aktararak,  B.Y.'nin boşanma protokülüyle adına tescil edilen 60 adet gayrimenkulü 186 bin lira karşılığı Yalçın S.’ye sattığı belirtti.  Satışın hemen ardından  çok düşük bir bedelle aynı mülklerin İzmir Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik’e devredildi.

gündüz arel iş insanı çeşme gayrimenkul hile oyun