İskenderun Limanı'nda çıkan yangın sürüyor! 'Alevler hala çok şiddetli'

TAKİP ET

İskenderun Limanı'nda dün depremin ardından devrilen konteynerlerde çıkan yangın sürüyor. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Afet Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem saati 04.17 olarak kaydedildi. Bölgede 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha oldu. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı: Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'dan acı haberler gelmeye devam ediyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limanda Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası yangın çıktı. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sırasında dün henüz belirlenemeyen nedenle konteynerlerde çıkan yangın gece boyunca devam etti.

Çevreye yayılması nedeniyle büyüyen yangından yükselen dumanlar, İskenderun ilçesinin birçok noktasından görülüyor.

TCSG Yaşam gemisinin de destek verdiği ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Konuyla ilgili son bilgileri aktaran CNN Türk Muhabiri Burçak Bozkurt şu ifadeleri kullandı: “İskenderun Liman’ındayız, iki büyük depremin hemen ardından konteynerlarda çıkan yangın daha da güçlenerek devam ediyor.

Dün depremin hemen ardından buradaki konteynerların bilinmeyen nedenden dolayı alev almasıyla yangın başlamıştı. Şu dakikalara kadar yoğun devam ettiğini söyleyebiliriz. Buraya yaklaştıkça gökyüzünde kara dumanları görmeye başladık. Kilometrelerce uzaktan göründüğünü söyleyebilirim. Yangın gece boyunca devam etti. Devrilen konteynerlarlarda yangın çıktı.

İtfaiye ekipleri müdahale ediyorlar. Yangın söndürme uçakları çalışmalarını sürdürüyorlar. TCSG yaşam gemisinin destek verdiği ekiplerin alevleri kontrol alma çalışmaları devam ediyor.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’tı. Depremler sonrası konteyner devrilmesinden kaynaklı yangın çıktı. Dünden bu yana yangın artarak devam ediyor. Burada bulunan vatandaşlarla konuşma şansı bulduk. Onlar da TIR’larının bu noktada olduğunu bilgi alamadıklarını söylüyorlar.

Bu noktada rüzgar çok etkili. Söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor ben bile ayakta durmakta güçlük çekiyorum. Saatlerdir süren yangın tam olarak söndürülemedi alevler hala çok şiddetli. Gökyüzü burada simsiyah. TSK’ya ait gemi de yangının söndürülmesinde destek veriyor.

O kadar yoğun bir duman var ki yangının boyutunu gözler önüne seriyor. Hem karadan hem havadan yangını söndürmek için çalışmalar büyük bir titizlikle yönetiliyor.

13.5 MİLYON İNSAN ETKİLENDİ

Depremin etkilendiği 10 ilin toplam nüfusu 13 milyon 421 bin. TÜİK verilerine göre, depremden etkilenen illerin son nüfus sayıları şöyle: Gaziantep-2 milyon 154 bin 51. Hatay- 1 milyon 686 bin 43. Adıyaman- 2 milyon 274 bin 106. Osmaniye- 559 bin 405. Diyarbakır-1 milyon 804 bin 880 bin. Kahramanmaraş- 1 milyon 177 bin 436. Malatya- 812 bin 580. Adıyaman- 635 bin 169,. Kilis-147 bin 919. Şanlıurfa- 2 milyon 170 bin 110.