İspanya'da toplu tecavüzle suçlanan sanıkların tacizden ceza almasına karşı eylemler sürüyor

TAKİP ET

İspanya'da binlerce kadın, 2016 yılında İspanya'nın Pamplona kentindeki San Fermin Festivali sırasında 18 yaşındaki bir kadına toplu tecavüz eden 5 erkeğin cinsel taciz suçundan ceza alması protesto etti.

İspanya’da binlerce kadın, 2016 yılında İspanya’nın Pamplona kentindeki San Fermin Festivali sırasında 18 yaşındaki bir kadına toplu tecavüz eden 5 erkeğin cinsel taciz suçundan ceza alması protesto etti.

2016 yılında İspanya’nın Pamplona kentindeki San Fermin festivali sırasında 18 yaşındaki bir kadına toplu tecavüz eden 5 erkeğin cinsel taciz suçundan ceza alması İspanya’nın başkenti Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao ve Valencia dahil çok sayıda kentte binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Kadınların, kararın verildiği Perşembe gününden bu yana Madrid ve Barselona gibi büyük kentlere de taşan eylemlerinin 3’üncü gününde, on binlerce kişi Pamplona sokaklarını doldurdu.

“Adalet bizi suçluyor, bizi korumuyor”

Euronews’te yer alan habere göre eyleme katılan Pamplona Feminist Hareketi üyesi Uxue Alvarez şöyle konuştu:


Biz bu kararın kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz, çünkü San Fermin’de gerçekleşen suç, cinsel taciz değildi. Açıkça söylemek gerekirse, kararda pek çok tutarsızlık var ve bu bize adaletin hala ataerkil olduğunu gösteriyor. Adalet bizi suçluyor, bizi korumuyor.


Eylemlere katılan bir İspanyol genç kız da, “Bu çok köklü bir anlayış, ne yazık ki artık bu doğal karşılanıyor. Fakat nüfusun yarısının korku hissetmesi, geceleri sokakta yürürken korkması, eve dönmek istediğinde birinin eşlik etmesi normal şeyler değildir” dedi.

Beş zanlı cinsel taciz suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak zanlılar tecavüz suçundan yargılansaydı bu süre 22 yıl hapis cezasına kadar uzayacaktı.




İspanya taciz protesto