İşte Atatürk'e Hakarete İstenen Ceza

TAKİP ET

Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar için 7.5 yıla kadar hapis isteniyor.

Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden isimler hakkındaki soruşturmada TV Net programcısı Süleyman Yeşilyurt ve Nur Cemaati’nin hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar hakkında 2.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yeşilyurt’la aynı programda yer alan Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Atatürk’e hakaret yağdırmışlardı

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesini de bünyesinde barındıran Albayrak medya grubunun yayın organlarından, ‘tavan arası televizyonu’ olarak da anılan TV Net’te, Yavuz Bahadıroğlu, yazarlar Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt’un katılımıyla 6 Mayıs’taki ‘Derin Tarih’ isimli programda ‘Mustafa Kemal’in gönül galerisi’ konu başlığı tartışılmıştı.

Programda Yeşilyurt, “‘Manevi evlat’ diye bir durum olamaz, söz konusu değil. Hiçbir zaman ‘manevi evlat’ değildir, Çankaya’nın nikahsız ‘First Lady’sidir. Öğretmen, genç bir kız ‘manevi evlat’ olamaz. Yıllarca, kandırıldık, aldatıldık” ifadelerini kullanırken, Armağan “Afet İnan nerede kalıyor’ dedim. Köşkte beraber yatıp kalkıyorlar çünkü. Aynı binada” demişti.

Yeşilyurt, ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçlarından tutuklanmıştı.

Nur Cemaati’nin hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar ise, videoda Mustafa Kemal Atatürk için “1938’de geberen piç” ve annesi Zübeyde Hanım için “Selanik’te resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor” gibi ifadeler kullanmıştı.

atatürk hakaret isim tv net süleyman yeşilyurt iktidar yeni şafak