İşte Kılıçdaroğlu'nun 12 Maddelik Genelgesi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hazırladık" dediği Adalet Yürüyüşü genelgesi yayınlandı. İşte genelgenin maddeleri...

Adalet Yürüyüşü'nü sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sabah yürüyüşe başlamadan önce yaptığı açıklamada 12 maddelik bir genelge hazırladıklarını söylemiş, tüm katılımcıların bu genelgeye uymasını istemişti.

"Adalet için yürüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın" diyen Kılıçdaroğlu, "Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık, katılan herkese vereceğiz. 'Sakın şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler, sadece onları alkışlayın.' dedik. Dolayısıyla bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor, adalete olan inancımızı gösteriyor, adalete ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor" demişti.

CHP'nin provokasyonlara karşı oluşturduğu 12 maddelik genelgede tek slogan atılacağı,  sadece bayrak ve 'adalet' pankartı taşınacağı ve alkollü içkinin yasak olduğu belirtiliyor. 

İşte o genelgenin maddeleri: