İşte Twitter'ın 2018'deki Türkiye gündemine damgasını vuranlar

TAKİP ET

Sosyal ağ Twitter, 2018 yılında platforumu üzerinden Türkiye'de en çok nelerin konuşulduğunu açıkladı. İşte dizisinden, ünlüsüne; menemeninden, seçim sandığına Türkiye'de Twitter'da 2018 yılında yaşananlar…

Sosyal ağ Twitter, 2018 yılında Türkiye’de en çok konuşulanları açıkladı. Platformun verilerine göre Türkiye’de Twitter’ın 2018 sohbetlerine Survivor 2018 damga vurdu. Bu yılın Twitter’da en çok konuşulan dizisi Adını Sen Koy olurken Erkan Meriç ve Hazal Subaşı ise en çok konuşulan ikili olarak zirveye yerleşti.

 

Twitter’ı bir anda etkisi altına alan ve ülke çapında gündem yaratan gurme yazar Vedat Milor’un menemen anketi ise şüphesiz yılın en çok ses getiren olaylarından biri olurken; Yıldız Tilbe’nin Sezen Aksu ile barıştığını ilan ettiği tweeti en beğenilenler arasına girdi.

Twitter, 2018’de yaşananları Tweet’lemek isteyenler için özel bir emoji de geliştirdi. Buna göre #TwitterdaOldu hashtagiyle konuşmalara dahi olunduğunda özel bir emoji belirecek. 

 

İşte Twitter’ın Türkiye için paylaştığı verilere göre 2018’de en çok kullanılan hashtagler:

1- survivor2018

2- erkanmeriç

3- hazalsubaşı

4- adınısenkoy

5- siyahbeyazaşk

Eğlence kategorisinde de en çok kullanılan hashtaglerde Survivor 2018 ilk sırada yer aldı. Twitter’ın açıklamasına göre bu alanda ilk 5 şöyle:

1- survivor2018

2- adınısenkoy

3- senanlatkaradeniz

4- asfer

5- miraydaner

Eğlence kategorisindeki sohbetlerde en fazla bahsi geçen ve etkileşime geçilen hesaplar ise şöyle:

 

1- sozdizi

2- SenAnlatKdeniz

3- billboard

4- bumasalbitmez

5- DirilisDizisi