İYİ Parti'de kurultaya iki gün kala 'seyircisizlikte mutabakat' tartışması

TAKİP ET

İYİ Parti kurultayına seyirci alınmayacağına dair yapılan açıklamaya peş peşe yalanlamalar geldi.

İYİ Parti’nin 5’inci olağanüstü kurultayı, 27 Nisan Cumartesi günü Ankara ATO Congresium’da düzenlenecek. Kurultayda üç aday genel başkanlık için yarışacak: Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Tolga Akalın.

Genel Başkan Meral Akşener’in görevini bırakmasıyla birlikte kurultay kararı alan ve önümüzdeki cumartesi günü yeni liderini seçecek olan İyi Parti’de önemli gelişmeler yaşanıyor.

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun, dün yaptığı açıklamada, “Organizasyon komitesi ve Genel Başkan adayları, Koray Aydın’ı temsilen Yetkin Öztürk, Musavat Dervişoğlu’nu temsilen Buğra Kavuncu, Tolga Akalın’ı temsilen Rıdvan Uz beylerin katılımlarıyla yapılan toplantıda, Aday temsilcilerince hiçbir şerh ve itiraz beyanında bulunulmaksızın varılan komite kararı üzerindeki ortak görüş doğrultusunda, Salonun fiziki şartları ve kapasitesi de dikkate alınarak; Kurultay delegeleri, İl, İlçe ve Belediye Başkanlarımız ile önceki dönem milletvekillerimiz dışında katılımcı davet edilmemesi kararlaştırılmıştır” demişti.

İlk yalanlama Uz’dan geldi
Katılımcı davetleri konusunda mutabakata varıldığını belirten Şeref Olgun’a ilk tepki, Tolga Akalın’ı temsilen toplantıya katıldığı belirtilen Rıdvan Uz’dan geldi.

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, yaptığı açıklamayla “Sayın Hakan Şeref Olgun tarafından yapılan açıklama maalesef gerçekleri yansıtmadığı gibi şahsımı ve diğer temsilcileri zan altında bırakacak niteliktedir” dedi.

‘Bize tebliğ ettiler, tartıştırmadılar’
Genel merkezde bir toplantı yapıldığını doğrulayan Rıdvan Uz şöyle konuştu: “Komitenin aldığı seyircisiz kurultay kararı bize tebliğ edilmiş, tartışmaya açılmamıştır. Sayın Buğra Kavuncu ve Sayın Yetkin Öztürk’ün de şahitlik edeceği üzere yapılan toplantı sırasında kongrenin seyircisiz gerçekleştirileceği tarafımıza tebliğ edilirken ne fikrimiz sorulmuş ne de konuya ilişkin bir tartışma açılmıştır. Partimizin iktidar yürüyüşüne başlayacağı bu kongrenin bırakın seyircisiz olmasını, en yüksek katılımla gerçekleştirilmesi temel dileğimizdir. Bu konudaki görüşümüz net ve kesindir. Biz milletimizle o salonda birlikte olmak istiyoruz” 

Yetkin Öztürk doğruladı
Bu gelişmelerin ardından bir açıklama da genel başkanlık için ‘güçlü aday’ olarak adı geçen Koray Aydın adına söz konusu toplantıya katılan Yetkin Öztürk’ten geldi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yetkin Öztürk, kararın kendilerine tebliğ edildiği iddiasını doğruladı. “Dolayısıyla bu konuda varılan bir mutabakat, alınan bir karar yoktur. Tarafımızın dahli, kararı tebellüğ etmiş olmaktan ibarettir” diyen Yetkin Öztürk, “Kaldı ki, alınan karar yalnızca belirlenen alanlar ile sınırlı olup harici tüm alanlarda partililerimiz ile mutlaka kucaklaşılacaktır” dedi.

‘İktidar yürüyüşümüzün başlangıcı olsun’
Genel Başkan Adayı Koray Aydın’ın temsilcisi Yetkin Öztürk, açıklamasını şöyle tamamladı: “Kararımız, irademiz ve gönlümüz, Kurultayımızın tüm üyelerimiz ve gönüllülerimizin katılımıyla bir toy havasında gerçekleşmesi ve iktidar yürüyüşümüzün başlangıcını teşkil etmesinden yanadır.”

Dervişoğlu’nun temsilcilerinden ses yok
İYİ Parti’de iki genel başkan adayının temsilcileri peş peşe yalanlamalar yaparken Müsavat Dervişoğlu’nun temsilcisi olduğu belirtilen Buğra Kavuncu’dan ses çıkmaması ayrıca dikkat çekti.