İYİ Parti'de yerel seçimler için adaylık başvuruları başladı

TAKİP ET

İYİ Parti'de yerel seçimlere ilişkin adaylık başvuruları başladı. Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 30 bin lira, diğer iller için 25 bin lira ve ilçelerde ise 15 bin lira başvuru ücreti alınacak.

İYİ Parti'de, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvuruları başladı. Başvuru ücretleri büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 30 bin lira, büyükşehir olmayan iller için 25 bin lira, ilçe belediye başkanlığı için 15 bin lira olarak belirlendi. Gaziler, yüzde 40 üzeri engelli olanlar ve deprem bölgesinde yaşayan aday adaylarından ise başvuru ücreti alınmayacak.

22 ARALIK’A KADAR SÜRECEK

Yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren İYİ Parti, aday adaylığı başvurularının başladığını duyurdu. 20 Kasım Pazartesi günü saat 10.00 itibarıyla başlayan aday adaylığı başvuru süreci, 22 Aralık Cuma günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Bu kapsamda; İYİ Parti teşkilatlarında yönetici olarak görev alan parti mensuplarının, 1 Aralık tarihine kadar istifalarını resmi bir biçimde vermeleri gerekiyor.

İYİ Parti'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, büyükşehir ve ilçe belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi aday adaylarının, bildirilen linkte yer alan elektronik ‘Mahallî İdareler Seçimleri Aday Adayı Başvuru Formunu doldurmaları gerektiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

30 YAŞ ALTINDAN YARISI ALINACAK

– Elektronik başvuru formunun doldurulmuş olması, aday adaylığı sürecinin tamamlandığı anlamına gelmemektedir. Başvurunun tamamlanabilmesi için istenen belgelerin formla birlikte belirtilen şekilde şahsen teslim edilmesi ve karşılığında ‘alındı belgesi' alınması gerekmektedir. Aday adaylığı başvurularımızın ücretlendirilmesi kademeli olarak yapılacaktır.

– Kadın ve 30 yaş altı genç aday adaylarından belirtilen ücretlerin yüzde 50'si, yüzde 40 ve altı engelli aday adaylarından belirtilen ücretlerin yüzde 25'i tahsil edilecektir. Yüzde 40 üzeri engelli aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır. Gazi aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır. Deprem bölgesinden başvuracak aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 30 BİN LİRA

İYİ Parti’de başvuru ücretleri büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 30 bin lira, büyükşehir olmayan illerdeki merkez belediye başkan aday adaylığı için 25 bin lira, ilçe belediye başkan aday adalığı için 15 bin lira olarak belirlendi.

İYİ Parti yerel seçim adaylık