İyi Parti, Dervişoğlu'nun fırlattığı urganı Bahçeli'ye yolladı

TAKİP ET

İyi Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istediği ipi (urgan) gönderdi. İyi Parti'den yapılan yazılı açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun, bugünkü grup toplantısında kullandığı ip, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin isteği üzerine kendisine gönderilmiştir" denildi. 

Bahçeli, İyi Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nun bugün parti grup toplantısında kendisine fırlattığı urganı genel merkezdeki odasına asmak için istemişti. İyi Parti'den yapılan açıklamada söz konusu urganın Bahçeli'ye gönderildiği ifade edildi. 

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya tepki göstererek, geçmişte Bahçeli'nin Recep Tayyip Erdoğan'a urgan attığını hatırlatmış, "Madem ki milattır, o zaman onun da bir hatırası olsun. Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz. Bu büyük milletin geleceğini katlettiniz. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" ifadelerini kullanıp, elindeki idam ipini fırlatmıştı.

Bahçeli o urganı istedi

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Bengü Türk TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya, Devlet Bahçeli'nin, Dervişoğlu'nun kendisine fırlattığı urganı İyi Parti grubundan istediğini söyledi. Kaya, "Ve o ipi aldıktan sonra da genel merkezdeki makamına asacağını öğrendik. Orada da tutacak bu ipi" dedi. 

Dervişoğlu'ndan yanıt: Urganı değil, konuşmamı asın

Halk TV'den Şeyma Paşayiğit'e konuşan Dervişoğlu, Bahçeli'nin urganı istemesine ilişkin olarak, "Urganı değil konuşmamı asın. Biz milliyetçilikten çok cumhuriyet değerlerini savunuyoruz. Vatandaşın biri urganı almıştır tahminim. Bulunursa gönderilebilir. Bulunduğu takdirde Devlet Bey'e veririm" dedi.