İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlale oldu

TAKİP ET

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinin öncesi ve sonrasında yaşananları aktaran ve İYİP İzmir Milletvekili Ümit Özlale'yi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan eden Akşener, "İzmir'e çok iyi gelecek, İzmir'i kokudan ve sığınmacıdan kurtaracak, kimse faşistlikle suçlamasın ama İzmir'deki sığınmacılara belediyeler üzerinden ekstra yardım, indirim yapılmayacak' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İzmir Teşkilat buluşmasında Ak Parti hükümeti ve Millet İttifakı’na ağır eleştiriler getirdi. Genel seçimlerin öncesini ve sonrasını değerlendiren Akşener, “İstanbul’u alan Türkiye’yi alıyordu, bu iş birliği İstanbul’u aldı. Demek ki İstanbul’u alan Türkiye’yi alamıyormuş. Matematik unutuldu, yine Meral Akşener suçlu oldu” dedi. Teşkilat buluşmasının sonunda İYİ Parti olarak 81 ilde seçime tek başlarına gireceklerini ve ek olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ümit Özlale’yi ilan eden Akşener, “Dürüstlüğüne güvendiğim ve kefil olduğum, korkarım İzmirlileri proje sağanağına tutacak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ümit Özlale’yi sahneye davet ediyorum” diye konuştu.


“Ya siz nerede olurdunuz?”
Son günlerde gündeme gelen İYİP’in kuruluş aşamasında CHP’den 15 milletvekili almasını değerlendiren Akşener, “ ‘15 Milletvekili olmasa İYİP olmazdı’. Doğrudur biz olmazdık, ya siz nerede olurdunuz? İstanbul olur muydu? Ankara olur muydu? Adana olur muydu? Mersin olur muydu? Bu ittifaka, ucube sistemin bizi mecbur bıraktığı ittifak sistemi nedeniyle pek çok şey yaşadık ama o güzel harekette herkes kazandı. Mecburen birlikte seçime gittik ve sonuç itibariyle bizim 17-18’ler vardı havada uçuşan, yayınlanan anketlerden gördük. Biz 2018’de 9.97 oy aldık, oylar birbirine geçiyor, biz 4 milletvekili kazandık CHP’nin oylarıyla, 21 Milletvekilini CHP kazandı bizim oylarıyla. İç Anadolu’da 21 milletvekili kazandılar. Şunu anlatmaya çalışıyorum, herkes kazandı. İzmir’de hatırlıyorsunuz değil mi Yeni Şafak gibi bir gazete manşet atmıştı, İzmir’in nüfusu kadar miting yapılmıştı. Böyle bir sistemin içinde 2’nci tura kalınabilir miydi? Yan yana gelip ortak bir bakış açısı geliştirilebilseydi Sayın İnce 2’nci tura kalabilirdi. 3 adayın aldığı oy Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir oy aldık. İzmirliler 1’inci turda geçeceğimize kanaat getirdi, aynı şey 2023’te de oldu. Muhalif seçmen seküler, şehirli seçmen tipidir. O seçmenin, ‘Kesinlikle kazandık’ dediğinde alınamadı. Hep beraber yerdeyiz. Biraz kendimize gelir gibi olduktan sonra yerel seçim geliyor. Biz CHP’ye yerel seçim için teklifte bulunduk, o yerel seçimden sonra İstanbul, Ankara, Antalya gibi şehirler için, ciddi bir sonuç alındı. Biz de 19 ilçe kazandık. Şu anda 16 ilçemiz var” dedi.
Cumhurbaşkanı olarak Abdullah Gül önerildi
2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül’ün önerildiğini ancak bu teklifi reddettiğini söyleyen Akşener, “Geçen defa söyledim, 15 milletvekili almak için gittiğimde Abdullah Gül bana Cumhurbaşkanı adayı olarak sunuldu, ben de ‘Bunu arkadaşlarıma kabul ettiremem’ dedim. Kaybedildikten sonra ne oldu? Geçen defa tam anlatmadığım için biraz eksik anlaşılmış, birden bire ittifak yaptığımız partilerin yöneticilerinden seçimin kaybedilmesinin sebebi olduğumu anladım. 10 gün yok olmuşum (!). Bazılarına göre Sayın Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı olarak kabul etseymişim seçim alınacakmış” şeklinde konuştu. 

“Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu milleti reddetti”
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak öne sürmesini değerlendiren Akşener, “Diyeceksiniz ki, ‘Ya sen 2 Belediye Başkanı’nı Cumhurbaşkanlığı’na layık gördün’, hayır, ben değiliz milletimiz gördü. Hakkari’de Mansur Bey dendi, öbür dükkânda da Ekrem İmamoğlu dendi. İsterdim beni desinler ama onları dediler. Ben de Osmanlı’nın son dönemine dönmeyelim diye, siyaset kişiler üzerinden tartışılmasın diye Milletin sesini ilettim. 2 arkadaşımız da Milletimize hayır dediler. Milletin sesi oldum sopa yedim. Biz kaç kilo ediyoruz, milletimizin ne kadarına ulaşmış, derdimizi anlatmışız. Anlatacağız, anlatacağız ve o sonuca razı geleceğiz. O sonuç size üzer ve hayallerinizi kırarsa sorumluluk bana aittir. GİK’in aldığı ve benim de şiddetle benimsediğim kararla, yerel seçimler kendi başımıza gireceğiz ve kazanacağız” dedi.
İYİP’in İzBB adayı Ümit Özlale
İYİP İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi İzBB adayı olarak sahneye çağıran Akşener, “İzmir’i kokudan, sığınmacıdan kurtaracak, kimse faşistlikle suçlamasın ama İzmir’de belediyelerden sığınmacılara ekstra bir yardım ve indirim yapılmayacak. Dürüstlüğüne kefil olduğum, son zamanlarda bazı şeyler geçti biliyorsunuz, ekonomik durumu iyi milletvekillerimiz sizi bir araya toplayıp pamuk eller cebe diyecek. Hasan Cengiz diye bir arkadaştan 100 milyon dolar almışım, meğerse para Kılıçdaroğlu’na verilmiş para, onun için yardım da istiyorum. Dürüstlüğüne güvendiğim ve kefil olduğum, proje manyağı etmişti bizi korkarım İzmirlileri de proje sağanağına tutacaktır. İzmir belediye başkanımızı sahaya davet ediyorum” diye konuştu.
“İzmir’i ilklerin şehri yapmak istiyorum”
İYİP İzBB adayı olarak sahneye çıkan Özlale şöyle konuştu:
“Düzensiz trafiği, düzensiz sığınmacıları, düzen sağlık ve eğitimi düzeltmeye adayım. Bir kalkınma ekonomisi olarak İzmir’i kalkındırmaya adayım. Sadece sahil kenarını değil, kenara itilmiş olan tüm cadde, sokak ve semtlerin imarını yapan bir belediyeciliğe adayım. Tekinsizleşen, ayrışan ve eşitsizleşen bir şehrin belediyesini değil, aralarında tek ayrışmanın Göztepe, Karşıyaka, Altay, İzmirspor, Bucaspor olmasına adayım. İzmir’i emekli olup yerleşme hayali kurulan bir şehir değil, emeğin, bilimin bir şehri kılmak istiyorum. Yavaş bir şehir değil, gençliğin, dinamizmin şehri yapmak istiyorum. Bir metropol yapmak istiyorum. İzmir’in artık bir kale olmasını istemiyor ve reddediyorum. İzmir’in 2 yumruk arasında kalmasını istemiyorum, kurtarılmış bölge edebiyatının değil, hürriyetin ve zenginliğin şehri olsun istiyorum. İş, din ve dilde bir liman olsun istiyorum. Batıya açılan pencere değil Batı’nın kendisi olsun istiyorum. İzmir’i ilklerin şehri yapmak istiyorum. İlk Türk donanması nasıl yapıldıysa aynen öyle yapmak, Anadolu’ya ilk demiryolu nasıl örüldüyse öyle örmek, ilk kurşun nasıl atıldıysa ben, Ümit Özlale olarak öyle yola çıkıyorum.”

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı